Следвайте ни

Д-р Аргир Аргиров, РЗИ-Пловдив: Ще слагаме от ваксината „Янсен“ на всеки пожелал

viber icon

Всеки пловдивчанин може да се ваксинира с препарата на „Янсен“, стига да поиска. Дозите вече не са само за туристическия бранш, както първоначално бе обявено, тъй като интересът от заетите в сектора към ваксината е слаб. Това каза за „Марица“ заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Аргир Аргиров. 

„Хората от туристическия сектор не я познават, както и останалите. Получихме я през миналата седмица. Все още няма отзиви за нея и се подхожда плахо. За всички останали ваксини има достатъчно желаещи“, каза Аргиров. 

Той посочи, че от Регионалната здравна инспекция ще уведомят личните лекари за наличието на „Янсен“, за да може ако някой от пациентите им желае, да си постави от еднодозовата ваксина. 

Аргиров поясни, че единственият проблем с препарата на „Янсен“ е, че флаконът е за пет дози. Тоест, за да се отвори и използва, трябва да има пет желаещи за имунизация. „Не може да дойде само един желаещ и да отворим флакона. Какво ще правим останалите 4 дози?“, коментира той.  

„Ваксините са налични. Има около 4000 в Пловдив. Който желае, може да се ваксинира с „Янсен“, подчерта още веднъж заместник-директорът на РЗИ-Пловдив. 

Той съобщи пред медията ни и още една добра новина. Близо 3 пъти е спаднал броя на настанените в болница заради коронавирус. „На 8 април беше пикът на настанените в болница с усложнения – 1046.  Тогава 102 души са били в реанимация, 76 от тях - интубирани. В момента заетите легла са 399, от тях 65 са в интензивното, 35 души са интубирани. Дано тенденцията да се запази“, изрази надежда Аргиров. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?