Следвайте ни

COVID леглата в КОЦ Пловдив - само за пациенти на Онкото

viber icon

КОЦ – Пловдив подготвя COVID зона само за свои пациенти, които в хода на лечението си от рак са се оказали носители на инфекцията. Това става ясно от писмо, разпространено от Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. Поводът за него  е опасението, че 10% от леглата на Комплексния онкологичен център ще бъдат определени за лечение на COVID – 19 болни в изпълнение на заповед на директора на РЗИ – Пловдив.

От Асоциацията прилагат документация и кореспонденция, от която става ясно, че КОЦ е получил специално пояснение и в последствие потвърждение на съгласуване на болничната организация от областния управител Дани Каназирева. А Комплексния онкологичен център няма задължение за хоспитализиране на пациенти от други болници, а определеният брой легла ще бъдат предназначени изключително и само за хоспитализиране и лечение на пациенти на КОЦ, които са съмнителни или с доказан COVID – 19.


От Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания благодарят на  областния управител Дани  Каназирава за партньорството, за ефективния диалог с ръководството и лекарите от КОЦ – Пловдив, както и с нас като организация на пациентите! Когато има разбиране, за всеки проблем може да бъде намерено балансирано решение.

Бихме искали чрез Вас да уведомим пловдивската общественост, както и десетки хилядите пациенти на КОЦ Пловдив, че са вън от опасността да се смесят с пациенти с Ковид 19, открити и насочени от други лечебни заведения, на територията на КОЦ – Пловдив, декларират  от Асоциацията.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Петя

Петя

16.11.2020 | 10:51

Знае ли някой ,има ли болни от персонала,колко са те,заинтересован ли е Фотев?Спазват ли се мерките,изследва ли се персонала,болните?Струпванията на болни пред двете бази и пред кабинетите са пълно безобразие!!!

Отговори
0 0
....

....

16.11.2020 | 10:29

Онкологично болните пациенти, не би трябвало ли да се карат в специализирани болници за Ковид-19?Не мисля ,че е редно да се използват лекарите ,които лекуват Рак в Ковид отделение,дори да е само за онко болни ....пак нещо не е доизмислено!!!А господина новия управител да се вземе в ръце не да се спотайва....това не му е ДКЦ,работа се иска!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?