Следвайте ни

Четирима, а не шестима са новите заразени с COVID-19 в Пловдивско

viber icon

Общият брой на пациентите  с COVID-19, жители на Пловдивска област, е 144. От тях в общините:  Пловдив – 81,  Карлово – 3, Кричим – 3, Хисар – 2, Родопи – 33, Стамболийски – 6, Калояново – 1, Перущица – 11, Раковски – 3, Марица -1. 


Това съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева. Тя поясни, че случаите от днес са само 4, а не са 6, като не става дума за грешка, а разминаване с адресна регистрация. 


Касае се за 3-ма от Пловдив, от които мъж на 55 г., мъж на 61 г. и жена на 43 г., като двама са хоспитализирани. Четвъртата проба е на жена на 31 г. от Перущица.


Към 24.06.2020 г. в Националната информационна система бяха регистрирани още 2 случая, при които се установи, че по лична карта са жители на област Пловдив, но от години живеят и работят в други области – мъж на 31 г. от София и мъж на 28г. от Стара Загора и вече са прехвърлени към РЗИ-тата.


Оздравелите пациенти са вече 95, а на домашно лечение са 34.


Към момента са хоспитализирани 15 лица: в УМБАЛ „Св. Георги“ Пловдив – 13 (1 интубиран), а в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – двама.


Общият брой на поставени под карантина на територията на област Пловдив към 24.06.2020г. е 1154.


Областният управител отново апелира за повече лична отговорност, носене на маски в закрити пространства и спазване на дистанция.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?