Следвайте ни

Четете в "Марица": Четири ВУЗ-а приемат студенти в последната минута

1. Болница на ръба на фалита хвърля луди пари за юристи

Закъсала болница пръска маса пари за външни юридически услуги. УМБАЛ Пловдив, която от години е в лошо финансово състояние и виси с неразплатени фактури към доставчици, плаща на адвокати чутовни суми. Последната обществена поръчка за 5-годишен период бе за 216 000 лева. Спечели я бившият общински съветник от БСП Тодор Кръстев. Паралелно с това, за две години – от 2014 до 2016 г., правни услуги на болницата срещу други 3600 лева на месец предоставя още една популярна адвокатка – Емилия Петрова. Тя е сред доверените хора на гИван Тотев още от кметуването му в район "Източен". В момента оправя бакиите и на общината на граждански договор, нищо че там на щат има 39 юристи

2. Квартирата в Пловдив като в Лондон

Цените на квартирите, разположени в близост до вузовете в Пловдив, отново тръгнаха нагоре. Малък апартамент с добро обзавеждане край Медицинския университет вече се наема на нива като в лондонската трета зона. Инвеститорите отдавна усетиха нишата и строят жилища за младежите от чужбина край университетите, но търсенето все още изпреварва предлагането. В резултат цената на апартамент под наем в топ локация с мебели и техника вече гони 1000 лева.   

3. Четири ВУЗ-а приемат студенти в последната минута

Четири от шестте държавни висши училища в Пловдив предлагат възможност да се стане студент в последната минута преди старта на академичната година. Допълнителен прием за незаети места след трите тура на редовните кампании тече в ПУ „Паисий Хилендарски”, УХТ, Аграрния университет и филиала на Техническия университет под тепетата. Няма такава възможност в Медицинския, където много кандидати останаха извън списъците, и в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев”, където бройките са попълнени.

4. Баба Марийка се завръща, съседите на нокти

86-годишната баба Марийка, която преди две години беше изгонена от апартамента на ужасите на булевард „Копривщица“ 15, скоро ще се завърне в блока. Този факт изправи всички съседи на нокти.Както „Марица“ писа, жената трупала боклуци в жилището си в продължение на години. Отпадъците стигаха буквално до тавана. Вратата на апартамента дори не можеше да се отвори, защото вътре е пълно с най-различни неща. Прозорците нямаха стъкла и бяха закрити със стари мебели, дрехи и какво ли още не. Вътре беше ужасно - ад и смрад.„Направихме общо събрание на блока и я изгонихме. Имаме дори съдебно решение. Беше настанена чрез някаква социална услуга. Съвсем скоро тя ще се върне и ще ни умори докрай. Това е военен блок, мъжът ми беше авиатор. Живеем тук от 1982 година. Живели сме по селата, за какво сме дошли тук и цял живот да се мъчим заради тази жена“, заяви пред „Марица“ Денка Иванова, която живее един етаж под баба Марийка.

5. Глобиха шофьор, закъсал в аварийната лента

Пловдивски полицаи побързаха да глобят шофьор за шофиране в аварийната лента на АМ „Тракия“, без да вземат предвид, че той карал там колата си след установена повреда. Засегнатият мъж подал жалба в съда срещу неправомерните действия на ченгетата и магистратите отменили наложената солена глоба.

6. Филип Плейн нае фризьора на НиЛо

Фризьорът на Николета Лозанова Венелин Кондаков се озова в дома на световноизвестния дизайнер Филип Плейн в Кан. Българският виртуоз бе поканен да се погрижи за косите на любимите жени на Плейн - неговата спътница в живота и майка му.

Според слуховете Плейн пръскал по 10 бона на месец за къдриците на двете дами. Дизайнерът Плейн бил категоричен, че българинът е царят на екстеншъните и изсветляването.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?