Следвайте ни

Чаровница разби мита за блондинките

Героинята на Катя Паскалева от „Козият рог” е моят идол, казва Гергана Профирова

viber icon

Блондинките не се славят като най-умните, ала Гергана Профирова е една от жените, които разбиват този мит. Тя е доктор, здравен експерт, журналист, пиар, тв водеща. Изразът „русо гладно няма” важи в пълна сила при нея, ала това не се дължи на цвета на косата , а на качествата, които притежава.

Цветко Колчагов - Цеко

Гергана е родена в Асеновград, сега живее в Пловдив. Първото  висше образование е доктор по дентална медицина - следвала е в Медицинския университет, а второто - магистратура по „Журналистика, финанси и продуцентство” във ВУЗФ - София. Въпреки разнородните специалности тя е успяла да ги съчетае в своята професионална кариера. Хубавицата работи паралелно в най-голямата социална мрежа за здраве в България “Credoweb” като експерт ключови клиенти, както и в пиар и продуцентска компания „Plovdiwood Entertainment” като журналист, пиар и тв водеща. Отскоро Гери е и едно от новите лица на вестник ''Марица''.

Куче върху леда я отказва от медицината 

Още в трети курс у Гергана започнала да се прокрадва мисълта, че специалността дентална медицина не е за нея. Въпреки това продължила да учи, тъй като не искала усилията, които е положила, да отидат на вятъра. В Медицинския я задържала и мисълта, че бъдещата професия ще  осигури и добри доходи, а тя винаги е искала да бъде независима. Един ден обаче около 5 часа сутринта, докато се прибирала с колата си от Пловдив към Асеновград, едно куче изскача пред нея на пътя. Платното било заледено и заради рязката маневра, която предприела, се завъртяла и замалко не излетяла в огромен ров. „Много се изплаших и някак си осъзнах колко е кратък животът и човек трябва да го живее пълноценно”, споделя Гергана. След този инцидент си казала, че трябва да прави само това, което я кара да се чувства щастлива. Така взела решението да рискува и да смени професията си. Въпреки че започнала да проучва възможностите за магистратура по журналистика, Гери не изоставила напълно медицината и става част от първата по рода си социална мрежа за здраве в България “Credoweb” като експерт ключови клиенти.

Печели стипендия от Галя Щърбева и Лора Крумова

Известните журналистки Галя Щърбева и Лора Крумова обявили конкурс по радиото, в който ежедневно задавали въпроси, свързани със специалността „Журналистика, финанси и продуцентство”, на които участниците трябвало да отговарят. Всяка сутрин в продължение на месец Гергана ставала в 7.30 часа, за да чуе въпроса, записвала си го, след което отново лягала, а след това изпращала отговора. Така дошъл денят, когато двете журналистки изтеглили печелившия номер 37 и произнесли нейното име в предаването на живо по радиото.

„Никога не съм печелила каквато и да е от томбола или от тото. Приех го като знамение”, споделя красавицата. Наградата, която спечелила, била половин стипендия или 2500 лева от общата сума, която трябвало да заплати за своето обучение при тях.

Освен че завършила с отличен специалността, Гергана попаднала и в екипа на Галя и Лора, разработил пилотния брой на тяхното предаването „Комбина” по НОВА. След като взима втората си диплома, тя стартира свое предаване в Пловдивска телевизия, озаглавено „Градски легенди”, на което е водеща, редактор и продуцент. Само след няколко месеца излъчване разбира, че ПР и продуцентска компания „Plovdiwood Entertainment” търсят нова ко-водеща за своето предаване „Plovdiwood Show”, което се излъчвало в друга телевизия. И така решава да се яви на кастинг. Освен че преборва конкуренцията от близо 120 момичета, тя става не само тяхно лице, но и основна част от екипа на компанията. Оттогава досега Гергана е участвала в организацията и пиара на проекти и събития като „Мис Армения България 2017”, „Осмей дрогата”, осъществяването на рекламния клип на парфюми, откриването на първия бутик за висша мода в Пловдив “Montenapoleone 10” и много други. Интервютата, които успява да вземе, също са значителни. Сред хората, заставали зад нейния микрофон, са: световната звезда Фейди, Йордан Йовчев, Васил Найденов, Мариус Куркински, Йоана Буковска, Андрей Слабаков, Константин, Галена, Гери Никол, Криско, 100 Кила. Едно от най-запомнящите  се интервюта е с нейните преподавателки - журналистките Галя Щърбева и Лора Крумова.

Сама сред светилата на НОВА

Продуцентът на „Plovdiwood show” Стелиан Димитров решил да се обадят на Галя и Лора, за да им вземе интервю, и те се съгласили. Уговорката била снимките да се проведат на работното им място и така Гери и екипът на компанията се озовали в центъра на нюзрума на НОВА. Около тях минавали едни от най-популярните журналисти в страната и всички ги гледали странно.

''Сякаш се питаха кои са тези, какво правят тук, кой ги пусна? Бях много притеснена, тъй като трябваше да снимам анонси към предаването пред всички тях'', спомня си чаровницата. Стелиан я успокоил, че няма от какво да се притеснява. Екипът на НОВА бил на работа, но и екипът на „Plovdiwood” също работил, така че нямало никаква разлика. А и на известните журналисти, пред които си глътнала езика, им е отнело много време, за да стигнат дотук, а тя го направила само за една година. Накрая се пошегували: „Стягай се, че ни чакат във BBC!”. Това окуражило блондинката и тя се справила блестящо не само с анонсите, а и с интервюто с двете телевизионни звезди. 

По стъпките на великата актриса 

В живота си Гергана се оприличавала на героинята, изиграна от покойната актриса Катя Паскалева във филма „Козият рог”. „Харесвам нейния персонаж. Допада ми това, че е непреклонна и силна жена и че се бори докрай, каквато съм и аз в живота”, споделя асеновградчанката. Потърсила страница на Паскалева във Фейсбук, ала не открила и затова решила тя да направи. От време на време качвала клипове, снимки или някакви любопитни факти, свързани с живота и творчеството на голямата актриса, както и сцени от филма „Козият рог”. За съжаление нямало достатъчно информация в мрежата, затова обмисля да се свърже с близки на Паскалева, за да научи повече за своя идол.

Снимки от автора

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?