Бунт в Спортния диспансер: Не пускат директора да си ходи

Д-р Ненко Ненков остава управител на Медицинския център за рехабилитация ЕООД, известен още като Спортен диспансер, въпреки предложението на зам.-кмета Илия Кирчев да бъде освободен и на негово място временно до провеждане на конкурса да се избере друг шеф.

Намерението на Кирчев беше бламирано, след като Атанас Узунов (ГЕРБ) настоя предложението да бъде отложено, позовавайки се на подписка на двадесетина спортисти. С 33 гласа то беше прието в Общинския съвет вчера.

Спорът в залата се разгоря независимо от уверението на кмета Здравко Димитров, че нямат нищо лично срещу д-р Ненков, но искат да дадат възможност Спортният диспансер, който познавал още като ученик от 70-те години, да стане модерна база. 

Атанас Узунов обаче възрази, че финансовото състояние на диспансера  може да се подобри и без да се отстранява управител, при това - временно. Според него всичките 130 спортни клуба, които се финансират от общината, трябва да минават на прегледи в Спортния диспансер, а не в частни кабинети.

"Започвам да развивам биполярно разстройство", не се сдържа шефът на Общинската здравна дирекция д-р Калин Калинов.  И разказа, че досега е водел с д-р Ненко Ненков над 20 разговора с молба да остане, защото иска да напусне. И всеки път някой се обажда, че трябва да остане. Базата е в плачевно състояние, на апаратурата пише "Сделано в СССР", всичко се руши, описа д-р Калинов.

За мястото на управител ще бъде обявен конкурс, но предишният се е провалил, защото единственият кандидат не отговарял на условията.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
Лекар 2

Лекар 2

12.09.2020 | 10:48

Вероятно бунта трябва да е пред Общината. Много е лошо, когато не който трябва се опитва да наложи политики в общинското здравеопазвоте. Срам за Пловдив.

Отговори
3 0
Благодарност

Благодарност

13.09.2020 | 16:40

Ех, г- да управници. Докъде я докарахме?! До под крушата....

Отговори
1 0
Лекар от  държавна б- ца

Лекар от държавна б- ца

12.09.2020 | 09:43

И ще настане същия цирк, като в Онкото. Срамна ситуация. Никому ненужна. Излишно напрежение. Просто хората там- във Вашата, гербаджийска община нещо не ги бива. Вземете мерки. Скандали не Ви трябват, а некомпетентните хора, които ги творят- освободете ги.

Отговори
2 1
Лекар

Лекар

12.09.2020 | 10:18

Абсолютно точно.

Отговори
2 0
Христов

Христов

12.09.2020 | 09:01

Общината е спечелена от ГЕРБ. Какво търсят тия двамага- Кирчев и д- р Калинов в този състав?! Оставка! И на двамата! Г- н Борисов, г- н Тотев- помагайте! ОСТАВКА! Та намесиха и д- р Дариткова. Осраха цялото здравеопазване!

Отговори
2 2
И аз

И аз

12.09.2020 | 09:07

Присъесинявам се напълно. Време е и за двамата- ОСТАВКА, по скоро освобождаване. Та какво разбира Кирчев от здравеопазване. Изтеглете го. Поне някой по компетентен няма ли?! И защо въобще здравеопазването не е към соц.зам. кмет. Та той е класи над този банкер. Г- н Готев, нали сте областен шеф на ГЕРБ или за Провдив. Ма моля Ви- решете проблема.

Отговори
2 2
Попов

Попов

12.09.2020 | 09:35

Подкрепям казаното. И добавям- прав е г- н Узунов. И то много. Но всичко това потвърждава неспособността на тези момчета там- К.и К.

Отговори
3 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?