Следвайте ни

Браво! Топ лекар на Пловдив отиде в COVID отделението на Златоград

Доктор Райков си взел отпуск, избрал болницата по сантиментални причини

viber icon

Достоен българин и лекар с главна буква! Водещият неврохирург от Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив д-р Стефан Райков стана доброволец в COVID отделението на болницата в Златоград. До Нова година той ще помага за лечението на болните от коронавирус в най-южния град на България, съобщава БНТ.

Екип на медията намира д-р Стефан Райков по време на дежурство в златоградската болница. Излиза за малко, защото го чакат болни.

"Последните 15 дни болните доста намаляха, бих казал наполовина. Тогава бяха около 35 човека, в момента се лекуват 20, които не са тежки случаи и така има една значителна редукция на броя на пациентите, за щастие. Дано тази тенденция, разбира се, да продължи", сподели той.
Д-р Райков ползва годишния си отпуск и работи като доброволец в мeстната болница. Избрал Златоград по сантиментални причини.

"Имам сантимент към този град, един от любимите ми, макар че съм от Смолян. В Смолян не отидох, понеже там болницата се справя много прекрасно, бих казал, с тази епидемична обстановка. И това беше причината да дойда тука, за да мога да помогна", каза още лекарят.

Помощта на водещия неврогирург, който е и със специалност интернист, се оказва много навременна и необходима за болницата, тъй като тук има остър дефицит на кадри.

"За съжаление даже титулярът, който е тук - д-р Хаджиминев, също си е подал молба за напускане и след Нова година ще им бъде трудно", допълни той.
Затова д-р Райков отправи и призив.

"Ако някой колега, специално интернист, кардиолог, да дойде тука, дават добро заплащане, осигуряват прекрасни битови условия, така че дано да се намери човек".

Д-р Райков е категоричен, че ще се ваксинира срещу коронавирус. Призова и хората да го направят.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Алко палко

Алко палко

11.12.2020 | 20:46

Пияница и алкохолик

Отговори
0 0
Мафия в бяла престилка

Мафия в бяла престилка

11.12.2020 | 16:11

ВИЛА В ГЪРЦИЯ , ЛАМБОРГИНИ , ДОБРОВОЛЕЦ НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА РАБОТАТА . КЪДЕ Е УЛОВКАТА

Отговори
3 3
ПоТОП

ПоТОП

11.12.2020 | 14:31

Аз имам Бугати не Лумбургини Значи съм по ТОП

Отговори
4 2
Не си чист

Не си чист

11.12.2020 | 13:58

Стефчо кажи как от заплата караш ламборгини ? Съвестта ли те гризе ?

Отговори
6 5
НЕ ТИ Е ЧИСТА РАБОТАТА .

НЕ ТИ Е ЧИСТА РАБОТАТА .

11.12.2020 | 13:55

АЙДЕ ДА НЯМА БРАВО ЗА КОМИСИОНЕРА ! МОЖЕ ЛИ ЕДИН ВЪПРОС ? С КАКВО ПАРИ ЕДИН ДОКТОР НА ЗАПЛАТА КАРА ЛАБОРГИНИ ! ГРЕХОВЕТЕ ЛИ СЕ ОПИТВАШ ДА ИЗКУПИШ СТЕФАНЕ ?

Отговори
7 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?