Следвайте ни

Да подадем ръка! Болен и самотен възрастен мъж търси помощ

viber icon

Новата година да му донесе повече късмет и най-вече здраве. Това се надява 67-годишният Стоян Пенков Рабаджийски от пазарджишкото село Елшица.

Възрастният човек се обърна към в-к "Марица" с молба за съдействие. Той страда от рак на белите дробове и хипертония, има проблеми с простата и перде на очите. Често го мъчи главоболие, отпадналост, задух и изтръпване на крайниците. С месечната пенсия от 241 лева, която получава, той трябва да се лекува, изхранва и да живее. Само лекарствата, предписани му от лекарите обаче струват над 200 лева. 

"Съдбата ми е много тежка. Всеки ден се моля на Бог и съм благодарен, че все още мога да седя на краката си. Аз съм на 67 години, ерген съм – нямам жена и деца. Близките ми починаха  и съвсем сам се боря с опасните болести, от които страдам.  Самотата и недостигът на средства са голям проблем за мен. Не смея да се оперирам в болница, тъй като нямам роднини и не виждам кой би ми помогнал, докато се възстановя. Искам да се обърна към всички читатели на „Марица“ и да помоля за помощ – кой с каквото може“, завърши  възрастният мъж.

Той  си е открил дарителска банкова сметка, с надеждата да получи подкрепа в борбата с тежкото  си заболяване:

IBAN: BG74BPBI79304030143702 – Пощенска банка

Стоян Пенков Рабаджийски

Той остави и телефон за връзка, за всеки който би искал да говори с него:

0884-670-713.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?