Следвайте ни

БЛС с актуална информация за "Астра Зенека"

viber icon

Български лекарски съюз изнесе актуална информация относно безопасното прилагане на ваксината, към която обществото изведнъж настръхна. 

В обръщение към медицинските специалисти Съюзът обяснява, че Vaxzevria (новото име на препарата на Астра Зенека) е противопоказен при лица, които са получили синдром на тромбоза с тромбоцитопения (СТТ) след предходна ваксинация с продукта. При такива ситуации медицинските специалисти трябва да направят справка с приложимо ръководство и/или да се консултират със специалисти (напр. хематолози, специалисти по коагулация) за диагностициране и лечение на това състояние. Срокът, в който ваксинираните трябва да се следят с повишено внимание, е 3 седмици. 

Предвид съгласуваната позиция на Европейската агенция по лекарствата (EMA) и Изпълнителна агенция по лекарствата (ИАЛ), кратката характеристика на продукта на Vaxzevria е актуализирана в съответствие с тази информация. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Астра зенека, Пфайзер, Модерна, Чумерна

Астра зенека, Пфайзер, Модерна, Чумерна

03.06.2021 | 11:59

Както и ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ваксини са ДОКАЗАНО ОПАСНИ! При положение, че се подписва и отказ от обезщетение при летален изход или усложненние ...- кой ли си ги слага

Отговори
4 2
Как кой?

Как кой?

03.06.2021 | 12:08

Тия дето изкупиха тоалетната хартия преди година. И бабите дето хвърлят пари през балкона:(

Отговори
0 2
Da не забравяме

Da не забравяме

03.06.2021 | 12:12

И любителите на бързи кредити!!!!!!!!!!!!!

Отговори
0 2
Точно  така

Точно така

03.06.2021 | 12:15

Най убедителното е когато медицинското лице даде писмена гаранция за извършената ваксина. А сега какво е? Живия желаещ да се ваксинира подписва че ако умре след усложнения лекаря не носи отговотност. Ако се дава гаранция това ще доведе до много по добър контрол над фармацевтичните производители. Докторите трябва да упражняват контрол а не да се поставят в ролята на дистрибутори.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?