Бият ваксини в 23 кабинета в Пловдивска област СПИСЪК

В 23 кабинета в Пловдив и областта вече се извършва имунизация срещу коронавирус. Пунктовете са определени в изпълнения на заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов за ваксиниране според националния план, обясни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

 

В Пловдив са разкрити кабинети в бившата Окръжна болница, МБАЛ „Медлайн Клиник“, двете общински болници "Свети Мина“ и “Свети Пантелеймон“, както и Транспортна болница. Пунктове има също в  ДКЦ „Пловдив“, ДКЦ „Свети Георги“, в ДКЦ-1, ДКЦ -2, ДКЦ -5, ДКЦ-7, МЦ-6, разкрити са и два кабинета в РЗИ. Допълнително са отворени и пунктове във Военна болница, ДКЦ - Пълмед и МЦ „Медикус Алфа“.

В областта инжекции с ваксина бият в болницата в Асеновград, в МЦ в Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Хисаря и Баня. Не е разкрит само обявеният кабинет в заповедта в Болницата за продължително лечение в Сопот.

"В региона продължава имунизацията в социалните домове и на учителите, вече се подготвя и трета фаза от ваксинационния план", добави Каназирева.

Междувременно вчера приключи записването за имунизация при личните лекари в Пловдивско. Желаещите са под 30%, а при някои джипита стигат под 10 на сто. Данните ще бъдат изпратени в РЗИ, за да се уведоми Здравното министерство, обясни д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив и областта. Семейните лекари ще започнат да бият инжекции на своите записали се пациенти в началото на март. Възможност за избор на ваксина обаче едва ли ще има, защото ще се бие такава, каквато предостави Здравната инспекция.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
bam

bam

17.02.2021 | 08:41

Нямало да има избор на ваксина, каквато такава... абе тези идиоти, които ни управляват минаха всякакви граници! Спрете да крадете, спрете да лъжете! Ще има ВидовДЕН!

Отговори
10 3
123

123

17.02.2021 | 08:17

Какво значи приключи!

Отговори
4 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?