Следвайте ни

Бият ваксини в 23 кабинета в Пловдивска област СПИСЪК

viber icon

В 23 кабинета в Пловдив и областта вече се извършва имунизация срещу коронавирус. Пунктовете са определени в изпълнения на заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов за ваксиниране според националния план, обясни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

 

В Пловдив са разкрити кабинети в бившата Окръжна болница, МБАЛ „Медлайн Клиник“, двете общински болници "Свети Мина“ и “Свети Пантелеймон“, както и Транспортна болница. Пунктове има също в  ДКЦ „Пловдив“, ДКЦ „Свети Георги“, в ДКЦ-1, ДКЦ -2, ДКЦ -5, ДКЦ-7, МЦ-6, разкрити са и два кабинета в РЗИ. Допълнително са отворени и пунктове във Военна болница, ДКЦ - Пълмед и МЦ „Медикус Алфа“.

В областта инжекции с ваксина бият в болницата в Асеновград, в МЦ в Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Хисаря и Баня. Не е разкрит само обявеният кабинет в заповедта в Болницата за продължително лечение в Сопот.

"В региона продължава имунизацията в социалните домове и на учителите, вече се подготвя и трета фаза от ваксинационния план", добави Каназирева.

Междувременно вчера приключи записването за имунизация при личните лекари в Пловдивско. Желаещите са под 30%, а при някои джипита стигат под 10 на сто. Данните ще бъдат изпратени в РЗИ, за да се уведоми Здравното министерство, обясни д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив и областта. Семейните лекари ще започнат да бият инжекции на своите записали се пациенти в началото на март. Възможност за избор на ваксина обаче едва ли ще има, защото ще се бие такава, каквато предостави Здравната инспекция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

bam

bam

17.02.2021 | 08:41

Нямало да има избор на ваксина, каквато такава... абе тези идиоти, които ни управляват минаха всякакви граници! Спрете да крадете, спрете да лъжете! Ще има ВидовДЕН!

Отговори
10 3
123

123

17.02.2021 | 08:17

Какво значи приключи!

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?