Следвайте ни

Безплатни прегледи за рак на простатата в МБАЛ „Централ Хоспитал“

Две седмици безплатни профилактични прегледи за рак на простатата ще  проведе отделението по урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“в Пловдив.  Консултациите ще се извършват от 18 до 30 ноември 2019 г. За тях няма да се изискват направления от личните лекари, но пациентите трябва да си запишат предварително час за преглед между 14 и 19 ноември 2019 г. на тел: 0878/112-088.

Спазвайки традицията, и тази година решихме да насочим погледа на мъжете  към тяхното здраве, тъй като около 40% от случаите в нашето отделение са свързани с болести на простатата, посочи началникът д-р Артур Сарачев. 

Тревожна е тенденцията злокачествените   заболявания да продължават  непрекъснато да нарастват, а заедно с тях и броят на късно  диагностицираните. За да се открие навреме коварното заболяване, е  необходимо пациентите редовно да превеждат профилактични прегледи. Затова екипът на отделението всяка година подкрепя международното  движение „Movember“, което цели да привлече вниманието към сериозните 
проблеми на мъжкото здраве и особено рака на простатата.

През ноември лекарите редовно организират кампании за безплатни прегледи, които се  осъществяват с помощта на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?