Следвайте ни

Безплатни прегледи за катаракта в МБАЛ „Централ Хоспитал“

viber icon

Безплатни очни прегледи за катаракта организира на 23, 24 и 25 октомври 2019 г. екипът на Отделението по очни болести и очна хирургия в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив.

Кампанията е традиционна за здравното звено, провежда се всяка пролет и есен със съдействието на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите. С нея медиците целят най-напред да повишат информираността за едно от най-често срещаните очни заболявания, водещи до слепота – катаракта.
За прегледите от пациентите няма да се изискват направления от личните лекари, но е необходима да си запишат предварително час на телефон 0879/097-074.

От консултациите е добре да се възползват всички, които страдат от намалено зрение или имат трайно замъгляване, парене, сълзене, препоръча началникът д-р Димитриос Власиадис. Той припомни, че пердето на очите се появява и прогресира неусетно с напредване на възрастта. Първите симптоми обикновено се появяват след 50-годишна възраст. При добра профилактика на очите, заболяването може да се прояви и по-късно - към 60-65 г.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?