46
Следвайте ни

Безплатни антигенни тестове за български и чуждестранни туристи в Пловдив

viber icon

Туроператорите ще могат да се сдобият с безплатни бързи антигенни тестове за изследване на български и чуждестранни туристи. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града под тепетата, която ще отпуска тестовете на пловдивски лаборатории. Целта на процедурата е свободно движение на гражданите на територията на ЕС.

Всеки туроператор, който желае да получи безплатни бързи антигенни тестове, трябва да сключи договор с лаборатория от списък, публикуван в сайта на Националната здравно-информационна система и която следва да се намира на територията на област Пловдив.  Заявката се подава до РЗИ – Пловдив в срок до 5  работни дни преди датата, на която антигенните тестове следва да бъдат предадени на лабораторията. Посочва се наименованието на туроператора, количеството заявени бързи антигенни тестове, наименованието на лабораторията, както и дата на изпращане на заявката. Образец на заявката е качен на сайта на здравната инспекция. 

РЗИ - Пловдив ще обработва заявките и съобразно наличните количества бързи антигенни тестове ще информира по електронна поща туроператора. При положителен отговор ще определя време (ден и час) за получаването им на място от представител на дадената лаборатория, с която туроператорът има сключен договор.

След получаване на отговор от РЗИ – Пловдив туроператорът информира лабораторията за времето и количеството бързи антигенни, които следва да получи и за което следва да се изпрати упълномощено лице. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Та и мечтите не са безплатни Мечтатели за безплатното

Та и мечтите не са безплатни Мечтатели за безплатното

08.10.2021 | 20:39

Безплатен обяд няма бе УФЦИ И сиренцето в капана не безплатно Първом трябва да го купиш и тогава заложиш в капана

Отговори
1 0
Биткойнър

Биткойнър

08.10.2021 | 18:40

Как лесно и бързо да печелим криптовалута Биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 2
4563

4563

08.10.2021 | 17:35

Все едно дали с ваксина или тест-и двата варианта вкарват нано частици необходими за нашия нано интерфейс.И няма да мирясат докато не свършат пъкленото си дело,стига да им позволим.

Отговори
10 4
Живко

Живко

08.10.2021 | 22:49

Куку

Отговори
0 3
Важното е

Важното е

08.10.2021 | 17:22

Чифутите да печелят!

Отговори
10 2
Защо

Защо

08.10.2021 | 17:13

Защо няма безплатни бързи антигенни тестове за covid-19 за пловдивчани а само за туристите в Пловдив? Защо?

Отговори
15 3
Защото

Защото

08.10.2021 | 18:04

Не сме си поискали , и понеже сме малко овце като манталитет !

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?