Следвайте ни

Балотаж в МУ! Мурджева срещу Джамбазов

viber icon

Проф. Мариана Мурджева отива на балотаж срещу проф. Карен Джамбазов, след като първото гласуване не излъчи нов ректор на Медицинския университет. С 16 гласа от 284 делегата на общото събрание от битката отпада проф. Илия Баташки, а проф. Николай Бояджиев е събрал 71.

Според междинните резултати превес към момента има проф. Мурджева, за която са гласували 108 човека.  Проф. Джамбазов е с 88 гласа.

Проф. Карен Джамбазов е възпитаник на Медицински университет – Пловдив. Владее писмено и говоримо немски, английски и руски език. Дипломира се през 1991 г. като лекар, награден от Комитета за наука и висше образование със знака „За отлично учение”. Впоследствие получава образователно-квалификационна степен Магистър по "Здравен мениджмънт“. Специализирал е многократно в Германия в областта на УНГ болестите и хирургията на глава и шия. Повишавал е квалификацията си в клиники в Германия, Австрия и Италия. През 2001 г. защитава научна степен „Доктор по медицина”, от 2006 г. е доцент, а от 2012 г. е професор в Катедрата по УНГ болести на Медицински университет – Пловдив. 

През 2014 г. е избран за ръководител на катедрата. Национален консултант е по УНГ болести към Министерство на здравеопазването, а от 2019 г. е председател на Експертния съвет по УНГ болести към Министъра на здравеопазването. Проф. Карен Джамбазов е с огромен принос в областта на уникалните за България интервенции микроендоскопска пансинусотомия, ендоназална дакриоцисториностомия и ендоназална пластика на дурата. Почетен член на Германското дружество по оториноларингология и хирургия на глава и шия. През 2009 г. е избран за почетен гражданин на Пловдив. От 2010 г. е изпълнителен директор на най-голямата болница в България – УМБАЛ „Свети Георги“, гр. Пловдив. Мениджър на годината с награда от Българския лекарски съюз за 2016 г.


Проф. д-р Мариана Мурджева е завършила Гимназия с преподаване на английски език в Пловдив, а после и МУ-Пловдив, специалност медицина. Има две специалности - по микробиология и клинична имунология. Специализирала е в Лондон, Тюбинген, Будапеща, Наймиген. Зам.-ректор по международно сътрудничество и проектна дейност в Университета два мандата. Ръководител на Катедрата по Микробиология и имунология при МУ-Пловдив и началник на Лабораторията по микробиология при УМБАЛ „Св. Георги“-Пловдив. Преподава на български и англоезични студенти в МУ-Пловдив.

Обучава специализанти и докторанти. Участва в държавни изпитни комисии за специалност по микробиология и клинична имунология. Зам.-председател е на Българската асоциация по клинична микробиология и председател на Експертния съвет по клинична имунология при МЗ. Има над 200 научни публикации, над 400 цитирания, 2 патента, съавторство в 15 учебни помагала, учебници и монографии, както и участия като ръководител, координатор и изпълнител на повече от 40 научни проекта с национално и международно финансиране. Номинирана от БЛС за лекар на годината (2013).

Очаквайте окончателните резултати!

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?