Следвайте ни

Апел към бизнеса в Пловдив: Да стоплим децата в Инфекциозна клиника!

viber icon

Спешна смяна на дограмата и вратите е необходима в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Това съобщиха от проект #задоброто, откъдето набират средства за ремонт на отделението.

"Говорим за много сериозно количество - 12 стаи, още няколко помещения. Та, пловдивски фирми за дограма, ще стоплим ли децата там тази зима?", обръщат се дарителите към пловдивския бизнес.

Няколко фирми вече са проявили внимание към благотворителната инициатива. От софийската "Аксес Новело" пък са се ангажирали да поемат обкова на дограмата.

В Пловдив има много фирми, занимаващи се с дограма. Ако няколко от тях поемат дори по една стая, ще станем свидетели може би на живото чудо - Доборото е живо! И се е събудило!

Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Свети Георги“ е единствената за Южна България, работи целогодишно като приема пациенти от няколко съседни на Пловдив области. Помещава се в три лечебни и един административен блок, построени през 50-те години на миналия век. Въпреки професионализма на екипа на клиниката и съдействието от ръководството на болницата, поддържането на остарялата база се оказва трудна задача.  

Кампанията, наречена от доброволците „Ремонт на инфекциозно отделение в Пловдив“, ще помогне на клиничната структура да предоставя по-добри битови условия на пациентите.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?