46

Ангел Стоев: Пловдивска област е на ръба на грипна епидемия

Случаите на заболели от грип в Пловдивска област са увеличени и сме на ръба на грипна епидемия, каза областният управител Ангел Стоев. Той съобщи, че тази сутрин е разговарял с директора на РЗИ-Пловдив Сийка Димчева по повод на ситуацията с грипа. 

"Уточнихме, че сме на допустимия ръб за Пловдивска област и днес ще има заседание на щаба на РЗИ по повод на ръста на болните в Пловдив и областта. Най-вероятно ще предложат утре или вдругиден  да свикаме заседание на Областния щаб, на което ще се обсъдят мерки", каза Ангел Стоев.

Вероятно ще бъдат въведени ограничения в здравните заведения и евентуално обявяване на грипна ваканция, допълни областният управител. Областният щаб може да вземе решение както за цялата Пловдивска област, така и частично само за някои общини. Ангел Стоев допълни, че вече са изолирани грипни вируси тип А, което е второто задължително условие да се вземат мерки.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
КУКУ

КУКУ

16.01.2023 | 15:50

Всичко е Ковид, затваряйте!

Отговори
0 0
Родител

Родител

16.01.2023 | 14:01

По-добре е сега да ги пуснат, преди всички да се разболеят, срокът е завършен и няма да имат проблеми

Отговори
7 0
Да аме не

Да аме не

16.01.2023 | 14:28

Като ги пуснат - масово ще са по моловете и по Главната както ги дават по 15 градуса след няколко дни. Абсолютно никакъв ефект. Цялата работа е още няколко дни почивчица за учители и ученици. Затова реват толкова за груипна ваканция. Ако все пак я въведат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО онлайн-обучение. Никакви грипни, дървени и прочие ваканции. И без това сме една от страните с най-малко учебни дни в годината.

Отговори
0 5
Ба ба

Ба ба

16.01.2023 | 16:13

И какво като учим най-малко дни? Ние учим най-много материал. Нещо, което го учиш в някой клас клас тук, там го учиш след 2-3 години или изобщо не го учиш. В Америка пак да не говоря. Там не си знаят сезоните и месеците, и че техния щат не е целия свят

Отговори
4 0
Да аме не

Да аме не

16.01.2023 | 16:43

Ама резултатите от ВСЯКАКВИ сравнителни тестове в училищата между различните страни показват, че ние в България сме на дъното. така че тия лакърдии ги разправяй на някой друг. Едни от най-неграмотните ученици в Европа са точно в България.

Отговори
1 0
икономии

икономии

16.01.2023 | 13:13

Как разбраха, че сме на ръба, като никой не прави изследвания? По какви данни съдят? Никой не знае колко хора са болни от грип, колко от РСВ, колко от парагрип, колко от Ковид.

Отговори
4 2
Да аме не

Да аме не

16.01.2023 | 14:29

По броя отсъстващи от училища, градини и ясли. Директорите са длъжни да дават постоянно информация.

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?