Следвайте ни

Ангел Стоев апелира да се спазват правилата за дезинфекция

viber icon

Областният управител с апел за прилагането на санитарно-хигиенните мерки срещу COVID-19

Във връзка с усложняването на епидемичната обстановка, областният управител Ангел Стоев апелира всички учреждения и институции стриктно да прилагат превантивните санитарно-хигиенни мерки.

Почистващите продукти, използвани рутинно, е необходимо да бъдат заменени с дезинфектанти. Избраният дезинфектант за ползване, трябва да е разрешен от Министерството на здравеопазването. Това лесно може да се провери в интернет страницата на министерството, където се поддържа Регистър на биоцидите, за които има издадено разрешение за предоставяне на пазара.

Дезинфектантът трябва да бъде ефективен по отношение на вируса, т.е. той трябва да има вирусоцидно действие или частично вирусоцидно действие. Препоръчително е да се избере дезинфектант, постигащ ефективност при по-кратко време на въздействие – до 15 минути.

За всеки обект се определят критичните точки, които подлежат на дезинфекция. Такива са всички повърхности, свързани с голям трафик на хора, както и често докосвани повърхности – подове, бюра, дръжки на врати, прозорци, ключове за осветление, бутони на асансьори, банкомати, парапети, фитнес уреди, гишета за обслужване, стационарни телефони и апарати, сензорни екрани, тоалетни чинии, мивки, кранове и др. Критичните точки подлежат на ежедневна дезинфекция.

Препоръчва се използването и на новите нанотехнологични продукти, с които могат да се обработват и големи помещения и площи. Те имат дълготрайно действие срещу вируса, но също трябва да бъдат със съответния сертификат.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Здравчева

Здравчева

23.08.2021 | 16:53

Споко, без нерви! Знаем си работата

Отговори
1 1
Пловдивчанин

Пловдивчанин

23.08.2021 | 15:21

Не става само с команди от кабинета!Иди до Лекси та виж как е, пообиколи пазарите, кафетата и ресторантите!Медицинските работници масово не се имунизират, а работят по на две, три места!Учителите и те мрънкат, учениците са по дискотеки, а сега и два феста ще има!Та, къде са мерките!?

Отговори
4 1
86ш3

86ш3

23.08.2021 | 14:58

Не бъди и диот,а въведи строги мерки! Масови проверки на РЗИ! Ти да не би да си мислиш,че се спазва и дезинфекция и маски? Отиди по магазините и ще видиш за какво иде реч. Ще влезем в червената зона много скоро,какво ще предприемаш тогава? Пак със закъснение ще е всичко!

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?