Следвайте ни

6144 нарушения на мерките за борба с коронавируса за юни

viber icon

През месец юни на територията на България контролните органи  са установили 6144 нарушения на мерките, наложени в борбата с коронавируса. Това отчетоха от Министерството на здравеопазването.

През този месец инспекторите от Регионалните здравни инспекции (РЗИ) са извършили повече от 29 000 проверки. Най-голяма част от инспекциите ​- 14 081, са на хотели, къщи за гости, басейни и СПА центрове. Установените нарушения са 158. Инспекторите са гледали какви са хигиенните условия, как се дезинфекцира, имат ли маски служителите и други.

На второ място по численост - 7450, са проверките, извършени на отделни хора, там са и най-многобройните нарушения - 5619. През юни са проверени 1220 заведения за хранене и 1552 детски градини и ясли. Установените нарушения там са съответно 40 и 71.

Резултатите от проверките за юли ще са готови след 10 август, допълват от здравното ведомство. Отделно от това са проверени и 36 000 души за спазване на наложена карантина. Данните за месец юли ще бъдат оповестени през следващата седмица.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?