83
Следвайте ни

30 ваксини за 2 часа в пловдивска клиника, ето коя е

viber icon

Веднага, след като поставиш втора ваксина или бустерна доза, ти издават зелен сертификат, без да се налага да чакаш. Това  улеснение е възможно, ако се имунизираш срещу GOVID – 19 в частна клиника „Медикус алфа“ , която се намира на ул. „Велико Търново“ 21 в центъра на Пловдив точно на входа в Цар – Симеоновата градина. 

Медицинският център на клиниката е един от трите, в които и днес правеха  ваксини, въпреки че е почивен ден. В първия ден на годината само за два часа медиците са успели да обслужат 30 човека, а запитванията по телефона продължаваха.

„Интересът е голям, работим всеки ден от 8,30 до 14 часа, включително в събота и неделя . При нас няма струпване на хора, защото организацията е много добра“, обясни медицинската сестра Велина Грозева.  „Медикус алфа“ е обявена за зелен коридор.

Велина Грозева разказа, че се ваксинират хора на различна възраст, повечето слагат бустерна доза, за която зеленият сертификат е безсрочен, поне на този етап. При бустерна доза не се попълва декларация, както при първата, но правилата са същите – в деня, в който се даде, не се пие алкохол, ръката не се мокри и при болка се поставя студен компрес. 

Повечето хора предпочитат Пфайзер, включително и тези, които преди време са поставили Астра Зенека. За Модерна трябва да се дава предварителна заявка.

„Обикновено хората, ваксинирани при нас, идват пак за втора или бустерна доза. Споделят, че имунизацията е преминала леко, безболезнено и без последствия. Стараем се да обслужваме всички на високо ниво“, увери Велина Грозева. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Гого

Гого

02.01.2022 | 07:42

И защо ще слагат ваксини? Свършиха мал.оу.мниците.! Никой не иска дс се заразява, а след време да страда безплатно!

Отговори
4 5
Здравчева

Здравчева

02.01.2022 | 07:13

По полезни бихте били, ако обслужвате болни И с други болести, за да не ги обслужват катафалки

Отговори
8 5
Мъ нъ къде мъ водите бя чифутска пасмино

Мъ нъ къде мъ водите бя чифутска пасмино

01.01.2022 | 20:20

И щото сме тъмни Балкански субекти а не чекмидже чифут тарикати и сме завършили не в Хавърд а седмо отделение СМЕТНАХМЕ Два часа са 120 минути 30 уфце с турина вакса това прави 4 минути за вакса на всяка уфца А кога таз уфца чете информираното съгласие Колко време таз уфца е под наблюдение на ветеренарния им чифутски ваксинатор МАЙ БЕШЕ ПОНЕ ПОЛОВИН ЧАС ЗА СТРАНИЧНИ РЕАКЦИЙ И така 30 уфце по 30 минути са веке 900 минути Който другари чайфути са цели 15 часа а не два И от там цялата ви чифутска пропаганда отива по дяволите и в околностите на Газа Да де същото като газъ

Отговори
9 8
Аврам

Аврам

02.01.2022 | 09:00

Честита Ханука. Бъди жив и здрав !

Отговори
1 4
30 ваксини

30 ваксини

01.01.2022 | 19:03

за 30 овцЕ...беееее

Отговори
11 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?