Следвайте ни

3 училища в Пловдив с нови случаи на COVID-19, почина 81-годишен мъж

viber icon

Мъж на 81 години от Пловдив е починал от коронавирус през изминалото денонощие, показват данните на Регионалната здравна инспекция.  Не е отразено в Информационната система той да е имал придружаващи заболявания.

Към 18 октомври  на територията  на Пловдивска област има  62 новодиагностицирани случая на коронавирус. Регистрирани в Националната информационна система са  общо 2591. Под карантина са1196 души, а на домашно лечение - 686.

„През изминалото денонощие няма диагностицирани медицински лица. 7 души са приети в болница, всички са в добро състояние.  Хоспитализираните случаи от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система, са 151, двама са на интензивно лечение. От новозаболелите най-много са в Пловдив – 36, следват общините Асеновград – 10, Раковски – 6, Карлово – 5, Марица – 3, Родопи  и Стамболийски  по- 1“, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.
 
 В  СУ “Патриарх Евтимий  „ Пловдив- на 17 октомври е диагностицирана ученик от 7 "а" клас. Последното му  посещение в училище е било на 15 октомври. Карантинират се учениците от класа на заболялото дете. Предстои да се връчи  предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал. 


В ОУ“ Душо Хаджижеков" на 17 октомври е диагностицирана ученичка от  6 "г" клас. Нейното последно посещение в училището е било на 9 октомври. Класът е карантиниран и е преминал на дистанционно обучение на 13 октомври по повод друг случай в класа. Връчено е предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.


 В ОУ „Яне Сандански“  на  17 октомври  е диагностициран ученик от 4 "г" клас,  като последното му  посещение в училище  е било на 13 октомври. Карантинират се  учениците от класа на заболялото дете. Предстои да се връчи  предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал. 


„Всички случаи се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки от здравните власти. Утре ще заседава Областният кризисен щаб, за да се обсъди епидемиологичната ситуация в областта и завишаване на контрола на местно ниво по спазването на сега действащите мерки“, допълни областният управител.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Artelnella

Artelnella

18.10.2020 | 22:14

>> Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в -- Hosset.Com

Отговори
0 0
sam

sam

18.10.2020 | 17:06

Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя .....Selfmax5.com

Отговори
1 0
Питанка

Питанка

18.10.2020 | 15:55

Колко други ученици заразява един болен ученик? Интересно, при достигнати 20 %, колко ще са всички заразени?

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?