Следвайте ни

3 бона за пловдивчанка, нахапана от куче с марка на ухото

viber icon

Пловдивчанка осъди общината, след като била ухапана от улично куче. Този път градската управа ще брои като обезщетение на жената 3000 лв., отделно са лихвите върху сумата и разноските по делото, които надхвърлят 1000 лв. 

Тя била атакувана от уличен пес около 21,30 часа на 15 август 2015 г. на излизане от търговски комплекс. Кучето я захапало за десния крак, тя се опитала да се отскубне, но то впило зъбите си още по дълбоко. Когато най-сетне успяла да се измъкне, се качила на минаващо такси и отишла в болница. Там  сложили инжекции против тетанус и бяс и превързали раната. После се наложило да ходи още много пъти да сменят превръзката, а белезите по крака се оказали неизлечими.

По време на инцидента жената била в майчинство и започнала да изпитва страх, когато излиза навън със сина си. Сънувала кошмари и дори когато била сама, сменяла маршрута си, щом види улично куче. Известно време след нападението видяла животното, което я захапало - то било черно, с марка на ухото и се придвижвало в глутница с други кучета.

Жената завела дело и от общината представили в съда графиците за улов на безстопанствени животни и връщането им по улиците след кастриране и маркиране. „След като е допусната ситуация, при която безстопанствено куче да ухапе случаен човек, независимо от създадена организация в общината по предотвратяване на подобни инциденти, резултатът не е постигнат и в тази връзка е налице бездействие, което е противоправно и при настъпване на вреди общината следва да носи отговорност”, гласят мотивите, с които искът на жената е уважен. Решението подлежи да обжалване пред Окръжния съд.

В края на ноември м. г. друга пловдивчанка осъди общината да  плати 5600 лв. Тя беше атакувана от кафяв пес, също с марка на ухото, което е доказателство, че кучето е било безстопанствено, а не изпуснато от собственика си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?