Следвайте ни

3 бона за пловдивчанка, нахапана от куче с марка на ухото

Пловдивчанка осъди общината, след като била ухапана от улично куче. Този път градската управа ще брои като обезщетение на жената 3000 лв., отделно са лихвите върху сумата и разноските по делото, които надхвърлят 1000 лв. 

Тя била атакувана от уличен пес около 21,30 часа на 15 август 2015 г. на излизане от търговски комплекс. Кучето я захапало за десния крак, тя се опитала да се отскубне, но то впило зъбите си още по дълбоко. Когато най-сетне успяла да се измъкне, се качила на минаващо такси и отишла в болница. Там  сложили инжекции против тетанус и бяс и превързали раната. После се наложило да ходи още много пъти да сменят превръзката, а белезите по крака се оказали неизлечими.

По време на инцидента жената била в майчинство и започнала да изпитва страх, когато излиза навън със сина си. Сънувала кошмари и дори когато била сама, сменяла маршрута си, щом види улично куче. Известно време след нападението видяла животното, което я захапало - то било черно, с марка на ухото и се придвижвало в глутница с други кучета.

Жената завела дело и от общината представили в съда графиците за улов на безстопанствени животни и връщането им по улиците след кастриране и маркиране. „След като е допусната ситуация, при която безстопанствено куче да ухапе случаен човек, независимо от създадена организация в общината по предотвратяване на подобни инциденти, резултатът не е постигнат и в тази връзка е налице бездействие, което е противоправно и при настъпване на вреди общината следва да носи отговорност”, гласят мотивите, с които искът на жената е уважен. Решението подлежи да обжалване пред Окръжния съд.

В края на ноември м. г. друга пловдивчанка осъди общината да  плати 5600 лв. Тя беше атакувана от кафяв пес, също с марка на ухото, което е доказателство, че кучето е било безстопанствено, а не изпуснато от собственика си.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?