Следвайте ни

28-годишната Илияна Христова се нуждае от помощ за лечението си

viber icon

Преди година на 28-годишната Илияна Христова от Варна бе направена успешна белодробна трансплантация в Университетската болница във Виена. До този момент държавата поема разходите по медицинското проследяване на Илияна като трансплантирана във Виена, а и  в момента терапията на онкологичното заболяване.

„Ние не сме си тръгвали от Виена. През цялото време сме тук, вече почти година, за да се следи състоянието и на белия дроб, и за да се лекува ракът. Трансплантолози и онколози работят в много пряк контакт и затова не е възможно лечението да се проведе в България",  споделя майката на Илияна.

 Семейството в момента е принудено да плаща  наем за апартамент  във Виена, както да доплаща някои от медикаментите за онкологичното заболяване, които са на стойност  над 400 евро месечно.

"Преди 11 месеца, когато ми беше извършена белодробна трансплантация, си мислех, че вече ще пиша само хубави неща в тази страница, за новия си живот без болести и несгоди. За щастие трансплантацията беше успешна и вече мога да дишам свободно! Но само месец след нея ми откриха онкологично заболяване. Налага се отново да се обърна към вас с молба за помощ", пише Илияна в своя профил си в социалните мрежи.

Майката и дъщерята се нуждаят от подкрепа, за да се справят с текущите им разходи, които възлизат на 2000 евро месечно. Химиотерапията ще продължи шест месеца и сумата, която  е необходима да бъде събрана е 12 000 евро. Повече информация , можете да намерите  на  страницата на Илияна Христова  във Фейсбук - „Борба за дъх“.

Всеки, който има възможност, и желание може да помогне на Илияна и нейната майка с дарение по следните начини:

Банка ДСК

IBAN: BG58STSA93000019057800

BIC: STSABGSF

Титуляр на сметката: Илияна Владимирова Христова

paypal.me/borbazadah 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?