2374
Следвайте ни

24-годишен получи втори сърдечен удар, медиците в шок

viber icon

24-годишен мъж с диагноза инфаркт на миокарда е приет за лечение в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Случаят шокирал медиците, тъй като това е втори сърдечен удар за пациента, а животозастрашаващото състояние е по-типично за хора над 40-годишна възраст, съобщи местният в. "Борба".

Младият мъж е приет за лечение в клиниката по кардиология в понеделник. Той е от Община Полски Тръмбеш и през 2019 г. стана най-младият жител на региона, получил инфаркт.

Тогава диагнозата е поставена с 3 дни закъснение, тъй като лекарите, при които младежът ходил на прегледи, категорично изключвали възможности да става дума за инфаркт поради това, че все още не е навършил 22 години. В крайна сметка специалистите от частната кардиологична болница във Велико Търново констатирали, че се касае за животозастрашаващото състояние и го приели за лечение.

Причината за инфаркта тогава била стрес около предстоящ студентски изпит. За да потуши напрежението, младежът изпил доста кафета и изпушил сериозно количество цигари.

Сега лекарите в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" се борят да стабилизират състоянието на пациента.

Статистиката сочи, че над 60% от смъртността в България се дължи на сърдечно-съдови заболявания. Според кардиолозите, възрастовата граница на хората, които получават инфаркт, се снижава с всяка изминала година, а случаите на сърдечен удар при все по-млади хора се дължат на липсата на първична профилактика, наднормено тегло, заседнал начин на живот, нездравословно хранене и тютюнопушене.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

По делата им ще ги разпознавате

По делата им ще ги разпознавате

22.12.2021 | 20:21

Получил е втора артелерийска атака преди щурма Мъ нъли си има работа с медици мекици а не с професионални войници пулковници и генерали който на професионален език като специалисти да обяснят научно обстановката и обстоятелствата така се получава Па ако се бяха допитали до някой математик да им изчисли на колко века прогнозуемо във Вселенското пространство мое да се случи куче да тъ ухапе и удар двоен да получиш хич даже нямаше да съ в шок медиакадемиците Тъ и Алена ут БиТи Вито да бяха попитали по хороскопа би им го нашепнала Но не би Те са спициалисти И требва да им верваме га зейнат уста и га от устата им потекат мед и масла

Отговори
2 0
Бай Тошо

Бай Тошо

22.12.2021 | 19:10

В кочината Булгаристан бедни хора, ядящи евтини боклуци, наркотици, алкохол, анаболи, стереоиди за пещерния капитализъм на мутрите и бизнесмени в бели престилки, следва - хората измират, като мухи. И после някакви идиоти откриват, че имало голяма смъртност от Ковид и не виждат всичко останало!

Отговори
9 2
Модерни времена

Модерни времена

22.12.2021 | 17:23

С разпространението на модерните ваксини ще сме свидетели на още много куриози в бъдеще.

Отговори
17 7
ДОК

ДОК

22.12.2021 | 17:17

Явно не е бил ваксиниран!

Отговори
5 10
ЯВНО

ЯВНО

22.12.2021 | 17:34

Е БИЛ

Отговори
14 3
мхм

мхм

22.12.2021 | 17:14

Отдавна казвам, че повечето "лекари" са некадърници...

Отговори
8 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?