2021 - повече мъжки или женски бебета? Ето какво показа питата на Бабинден в УМБАЛ-Пловдив

Най-младата лекарка в отделението по Акушерство и гинекология на „УМБАЛ-Пловдив“ д-р Неврие Сюлейман-Хайрула поля ръцете на началника д-р Венцислав Демирев. Ритулното измиване в Деня на родилната помощ – Бабинден, беше направено при строго спазване на противоепидемичните мерки от целия медицински екип на АГО. По традиция след това завеждащият разчупи питката над главата си, като преди това направи няколко подскока за засилване. Ето лявата половина остана по-голяма, значи годината ще е мъжка и ще „хващаме“ повече момчета, коментираха акушерките.

Накрая старшата акушерка Любомира Тошева захрани д-р  Сюлейман-Хайрула, която очаква през 2021-а първата си рожба,  с пита и мед, за да бъде по-леко раждането й.

Зам.-директорът на болницата д-р Валерия Петрова прочете поздравителен адрес от името на изпълнителния директор д-р Динчо Генев към отделенията по Акушерство и гинекология и по Неонатология. В него той им благодари за всеотдайния труд, който полагат в условията на голямо изпитание – пандемията от COVID-19, и им пожела здраве, увереност и успехи. Останете изпълнени с любов, доброта и милосърдие, а отделението да бъде огласяно от бебешки плач и озарявано от усмивките на майките и татковците, пожела още той.

Главната сестра на „УМБАЛ-Пловдив“ Елена Симеонова обяви, че по повод празника Съветът на директорите награждава с парични премии д-р Айлер Али, акушерките Зейра Мюмюнова и Сийка Шуптова и медицинската сестра Виеслава Димитрова.

През пандемичната 2020 г. в АГ отделението има 725 раждания, от тях 456 са нормални, а 269 – секцио, като 222 са Цезаровите сечения, направени в спешен порядък. Общо родените бебета са 739, тъй като 7 жени са дали живот на близнаци.

Работим в отлична колаборация с колегите от Отделението по Неонатология, което е най-доброто в Пловдивска област, изтъкна д-р Демирев.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?