46
Следвайте ни

2000 теста на седмица трябват за служителите в УМБАЛ "Св. Георги"

viber icon

Oколо половината от служителите на УМБАЛ "Св. Георги" са ваксинирани, но голяма част са и преболедували вирусната инфекция, казват от лечебното заведение.

По повод на заповедта на Министъра на здравеопазването за зелените сертификати от болницата обясняват, че за служителите, които нямат валидни документи за ваксинация или надлежно удостоверяване на преболедуването, ще са необходими по минимум два теста на служител седмично, което е приблизително 2000 теста седмично. 

"През последните дни се наблюдава значително увеличение на потока от служители и граждани, желаещи да се ваксинират. В лечебното заведение е създадена необходимата организация с цел избягване на струпване на хора както за ваксинация, така също и за тестване на персонал," заявяват от УМБАЛ "Св. Георги".

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?