20 деца от МГ под "домашен арест", върнали се от Италия

20 ученици от пловдивската Математическа гимназия  са поставени под "домашен арест", след като тази вечер се върнаха от Италия. Още на летището в София ги чакала просветният зам.-министър Таня Михайлова, която им съобщила, че трябва да останат в къщи под карантина за 14 дни. Такава препоръка даде няколко часа по-рано премиерът Бойко Борисов на извънреден Съвет по сигурността заради разпространението на коронавируса в Европа.

Децата са били на обмен по програма Еразъм в Сицилия, Южна Италия. Нито едно от тях не се чувства зле и няма никакви симптоми, разказват придружаващите ги учители. Много от учениците са от 12. клас и се притесняват, че заради отсъствията ще пропуснат учебен материал и няма да се подготвят за матурите.

Очакваме всеки момент институциите да ни дадат по-нататъшни препоръки за действие, каза пред "Марица" директорът Веселина Карапеева.

Междувременно от Министерство на образованието препоръчаха официално на институциите да се въздържат от организирането на пътувания в Италия и други държави, в които има регистрирани случаи на зараза с новия коронавирус.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?