Следвайте ни

16 болници се преструктурират за прием на болни от COVID-19

viber icon

16 болници в Пловдивска област са подали заявленията  за приструктуриране за прием на болни от COVID-19.  Това съобщи областният управител Дани Каназирева. Тя добави, че  единственото болнично заведение, което не го е  направило сторило е МБАЛ „Св. Мина” . Там обаче е било взето решение преди 10 дни цялата болница да се преструктурира за леки случаи на COVID-19.

"Поискали сме справка от всяко лечебно  заведение - колко са стаите с едно легло, за да позволи изолирането  на пациенти, както и  другите с две и повече. Новите кабинети в МБАЛ „Каспела” и Транспортна болница ще приемат по-леките и средно-тежките случаи , за да се разтовари  УМБАЛ „Св. Георги”, поясни Дани Канаризева

Тя каза още , че  общият брой на  интензивните легла в цялата област са 226. По този начин общо леглата  за прием на болни от коронавирус са 664, а интензивните са 65 с респираторни апарати.  След като УМБАЛ "Свети Георги" получи десет респиратора с толкова ще се увеличат и болничните легла там.

В Отделението по неврохирургия са взети всички необходими мерки за дезинфекция и изследване не персонала  и пациентите, след като там бе установена с коронавирус 59-годишна сестра.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?