Следвайте ни

1480 бебета се родиха в УМБАЛ "Свети Георги" през миналата година

viber icon

През миналата година в Клиниката по АГ на УМБАЛ „Свети Георги“- Пловдив са се родили 1480 бебета а от началото на януари - над 80.  За това информираха от здравното заведение.

Заради безопасността Деня на родилната помощ за първи път се отбелязва днес без тържествена програма

Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги" отбелязва днес Деня на родилната помощ без традиционното тържество, ритуал и програма. За първи път няма да празнуваме както други години, за да спазим мерките за безопасност, заяви началникът на Клиниката по АГ проф. д-р Екатерина Учикова.

От 70 години днешната дата е професионалният празник на всички специалисти, които помагат на живота да се появи на бял свят – акушер-гинеколозите, неонатолозите, акушерките. По стар стил е Бабинден.

„Когато ние, нашите семейства и приятели сме здрави, всеки ден е празник. Тази година обстоятелствата изискват от нас да сме отговорни, за да можем да продължим да помагаме на нашите пациенти“, каза проф. д-р Екатерина Учикова.

Ръководената от нея Клиника по акушерство и гинекология е сред най-старите в България с утвърдени във времето традиции. В лечебното звено на УМБАЛ „Свети Георги“ работят едни от най-добре подготвените акушер-гинеколози, неонатолози и акушерки. „Те ежедневно помагат и спасяват човешки живот. Това не е случайно, защото всички те са възпитаници на големи имена в акушерството и гинекологията“, заяви проф. Учикова.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?