Следвайте ни

Глобиха с 1000 лв. санитарка от Пловдив, осакатила пациент

viber icon

Възрастна санитарка, работеща в Клиниката по инфекциозни заболявания на УМБАЛ „Св. Георги“, бе осъдена да заплати 1000 лв. глоба заради осакатяване на пациент. 

На 1 февруари миналата година тя е причинила на пациента средна телесна повреда, изразяваща се в отнемане на крайната фаланга на кутрето на лявата ръка, с последваща ампутация на останалата част от фалангата до ставата, което увреждане представлява обезобразяване на част от тялото. Инцидентът е станал при сваляне на абокат, фиксиран с шина на ръката, което действие тя няма право да упражнява съгласно трудовия си договор. 

Съдът я освободи от наказателна отговорност, но й наложи административно наказание – глоба, в размер на 1000 лв. Освен това, санитарката е осъдена да заплати по сметка на полицията направените по делото разноски в хода на досъдебното производство в размер на малко над 1000 лв. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?