Следвайте ни

10 г. от смъртта на проф. д-р Никола Милчев отбелязва АГ-клиниката на УМБАЛ „Свети Георги"

viber icon

За Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив днешният Бабинден е традиционен празник, но и тъжна дата. Точно преди 10 години от този свят внезапно на 68 г. си отиде ръководителят на лечебното звено и на Катедрата по АГ към Медицинския университет проф. д-р Никола Милчев.

„Изключителен човек!  Винаги ще го помним  като невероятен професионалист, обаятелна личност, наш учител и колега“, сподели настоящият ръководител на Клиниката по АГ проф. д-р Екатерина Учикова. Освен нея, възпитаници на проф. Никола Милчев са действащите и в момента в клиниката лекари – проф. д-р Елена Димитракова, д-р Христина Иванчева, д-р Камен Ямаков, д-р Веселин Коларов, д-р Борис Кирезиев.

Проф. Никола Милчев има огромен принос в развитието на клиничното акушерство и гинекология в България. Ръководи Клиниката по АГ на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив от 2002 до 2010 г. и е председател на Българското дружество по акушерство и гинекология. През 2009 г. бе избран за акушер-гинеколог на България и отличен с титлата „Лекар на годината“ на БЛС.

С безгранична всеотдайност и професионализъм проф. д-р Никола Милчев се залавяше с най-тежките случаи, спасявайки живота на много майки и разраждайки хиляди бебета, спомнят си неговите колеги.

Поклон пред паметта му!

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?