83

Здравко Димитров в Щутгарт на най-голямото събитие в Европа за устойчиви градове

По покана на кмета на Щутгарт Франк Нопер, Здравко Димитров взе участие в конференцията „Urban Future” – най-голямото събитие в Европа за устойчиви градове. В него се включи и зам.-кметът по екология и здравеопазване Анести Тимчев.

Над 150 градоначалници и повече от 2500 градски лидери от цяла Европа си дадоха среща на конференцията, посветена на устойчивата градска трансформация, която тази година се състоя в Щутгарт. Представители на над 80 организации, сред които Eurocities, C40, Споразумението на кметовете и URBACT, също са сред гостите.

По време на конференцията беше представена най-актуалната информация за това как се трансформират градовете в Европа, а участниците имаха възможността да споделят собствения си опит, да разширят своите мрежи и да създадат нови партньорства.

Основните теми, които градските лидери обсъдиха, са намаляването на вредните емисии в градовете, преодоляване на проблемите с мобилността в регионите, ролята на гражданите в трансформациите, декарбонизиране на застроената среда, промяна на градските центрове и райони и др.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
питане  Йовчева

питане Йовчева

27.06.2023 | 10:53

обгазяването за което питам е през ноща на 26.06.2023г

Отговори
0 0
питане  Йовчева

питане Йовчева

27.06.2023 | 10:52

С този празен поглед дали може да ми отговории г-н Димитров какво се случи тази нощ в Кършияка Пловдив целия квартал обгазен ...не се дишаше...

Отговори
2 0
ЗА    ПЛОВДИВ!

ЗА ПЛОВДИВ!

26.06.2023 | 10:06

ПРЕДАЙ НА ТАТЪК : ДОСТОЕН КАНДИДАТ КМЕТ НЕЗАВИСИМ АДВОКАТ ТОНИ СТОЙЧЕВА!!!!

Отговори
1 0
ЗА    ПЛОВДИВ!

ЗА ПЛОВДИВ!

26.06.2023 | 10:06

ДОБРЕ ТОВА ВИЦ ЛИ Е ?! САМО КАТО МУ ВИДЯ ПРАЗНИЯ ПОГЛЕД И ГОЛЯМАТА КУХА КРАТУНА МЕ НАПУШВА СМЯХ!!!! КЪВ ДА ГО ПИТАМ ГО ДЪРВИ ТАМ?! ТАМ Е ЗА ХОРА С МОЗЪК И ПОСТИЖЕНИЯ В ОБЛАСТА НА РАЗВИТИЕ НА ГРАДОВЕТЕ ТОЙ КОЙ Е КАКЪВ Е И ЗА КАКВО СЕ БОРИ НА КАКЪВ ЕЗИК МУЧИ......... ТОЗИ ПЪТ ПЛОВДИВ ТРЯБВА ДА ИМА НАИСТИНА КМЕТ С ДУША И СЪРЦЕ КМЕТ ИНТЕЛИГЕНТЕН....СТИГА С ПРОСТАШКИТЕ ПОРЪЧКИ!!!! НАЙ ДОСТОЕН КАНДИДАТ Е АДВОКАТ ТОНИ СТОЙЧЕВА НЕЗАВИСИМ КАНДИДАТ КМЕТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДНЕС ПРОЧЕТОХ ЧЕ НАБИРАЛА СИЛИ ОНАЯ МЪХНАТА МАЗНА БУБУЛЕЧКА МАНОЛЬЧО ПЕЙКОВ...ОЩЕ ЕДИН МАМИН ЛА.Й.НАР..ПООГЛЕДАЙТЕ ГО И ВИЖТТЕ КАКВИ СА МУ ПРИОРИТЕТИТЕ УКРАИНЦИТЕ ЕДНА ИНИЦИАТИВА ЗА ПЛОВДИВ ИЛИ БЪЛГАРИЯ МИ ПОКАЖЕТЕ ДА Е СЪТВОРИЛО ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ МАНОЛЬЧО... БАРЕМ ДА СЕ КЪПЕ КАТО ХОРАТА ЕЖЕДНЕВНО!..... НИЕ ТАКИВА МАМИНИ ДРИ.С.ЛЬОВЦИ ИМАХМЕ ТОТЮФ НИ СТИГА!!!! ДА ИЗБЕРЕМ ДОСТОЙНАТА ТОНИ СТОЙЧЕВА ЗА КМЕТ НА ПЛОВДИВ!!!!! ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ВСИЧКИ МЛАДИ ПЛОВДИВЧАНИ НЕ ПОДКРЕПЯЙТЕ ЛЪЖЛИВИТЕ ПАРТИИ.....ПОДКРЕПЕТЕ МЛАД ДОСТОЕН И ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК КАТО ТОНИ КОЯТО НЕ ПРЕСТАНА ДА СЕ БОРИЗА НАШИЯ ЛЮБИМ ГРАД ЗА ДА БЪДЕ УДОБЕН И ЛЮБИМ НА НАС ПЛОВДИВЧАНИ ДЕЦАТА И РОДИТЕЛИТЕ НИ И СЛЕД ТОВА ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ....

Отговори
2 0
246799

246799

23.06.2023 | 16:10

Този м алоумник трябва да е в затвора! Чий го държи по чужбините? Всички гербаджийски ш унди в панделата,начело с Тиквата!

Отговори
6 3
Диди

Диди

23.06.2023 | 15:20

Тези го удариха на туризъм. След екскурзията до Япония взеха да получават много палци нагоре, явно групата е била многобройна. Ако на някой му трябва специалист по затапване и разкопаване без мисъл, това са точните хора.

Отговори
11 0
Кючук парижанин

Кючук парижанин

23.06.2023 | 14:54

Зи и Комсомолския на форум за чист въздух, мобилност и декарбонизация. Определено има какво да споделят.Пловдив е с най-мръсен въздух , с поголовно унищожаване на зелени площи, за застрояване и разкопаване да не говорим, градове подложени на бомбардировки в Сирия и Украйна са по подредени. Скоро бяха и в щатите да почрпят опит. Освен за софра за нищо друго не стават, но не може да се отрече , че се случиха на народ. Мълчим , траем си и теглим една майна на третата ракия и си гласуваме пак за тях. Матряла е супер. Селянията превзе Пловдив, няма ги майничките аристократи пръснаха се из широкия свят. Стокхолмския синдром е неизлечим.

Отговори
11 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?