49

В Световния ден на околната среда децата на Пловдив нарисуваха каква искат да бъде природата

Над 200 пловдивчанчета днес рисуваха с цветовете на природата и показаха каква искат да бъде тя. Това се случи по време на колоритния детски празник с конкурс за рисунка на асфалт, който се проведе по случай Световния ден на околната среда – 5 юни. 

Събитието се организира от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Община Пловдив по случай 50-годишния юбилей на екологичния празник, обединяващ милиони хора по света в желанието им и усилията за защита и възстановяване на Земята. То беше открито официално с поздрав от двете, отговорни за опазване на природата в региона, институции.

 

Малките художници-природолюбители с вдъхновение и нетърпение грабнаха цветните тебешири и без усилия изрисуваха асфалта с пъстри цветя, дървета с накацали птици върху тях, цветни дъги, чисти реки с плуващи в тях рибки и искрящи слънца, а най-използваният цвят бе зеленият. Организаторите също не устояха в изкушението и се включиха в рисуването, като най-ентусиазирана бе директорът на дирекция „Екология“, инж. Вяра Колева. За по-малко от час Централната алея на хълм „Бунарджика“ се превърна в разноцветно 200-метрово пано, обединило чистите детски представи и мечти за бъдещето на нашата планета. 

В празника рисуваха организирани групи от СУ „Пейо Яворов“, СУ „Димитър Матевски“, ДГ „Здравец“, Занималните „Дъга“, „Азбукари“, „Моливко“, „Бритиш скул“, „Инглиш хаус“ и други. Много родители също доведоха децата си, присъединиха се и разхождащи се в парка малчугани, привлечени от веселите детски песни. На най-добрите художници бяха връчени грамоти, а всеки от участниците получи като награда художествени материали за рисуване и моделиране, както и богато илюстрирана екологична приказка в рими в организираната томбола.

Детските творби остават да красят парка и в случай, че иска да се зареди с положителна емоция, всеки пловдивчанин или гост на града може да ги разгледа.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Празни

Празни

20.06.2023 | 11:28

приказки-какво искали децата...Аз пък питам общината и държавата-защо ни е този МОЛ на сточна гара???!! Защо не направихте парк? Колко много жилищни блокове се откриха след събарянето на сградите на БДЖ,а там има и деца.Така че-празни приказки и глупотевини,а на практика СЪВСЕМ ДРУГО!!!!!

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?