1553

Само една фирма иска да изнася старите кюмбета

Само една оферта е получила местната администрация по обявената поръчка за демонтаж и събиране на отоплителни устройства за битово отопление на дърва и въглища от жилищни имоти на одобрените по общинската програма за подмяна на отоплението в града. Вчера общинската комисия е отворила ценовото предложение на единствения кандидат - фирмата "Промишлени дейности - 1" ООД. 

Припомняме, че за целта Община Пловдив отдели близо 157 хил. лева като пределна стойност за заложените в поръчката дейности. Офертата, която пловдивската фирма е подала, според регистъра за обществени поръчки е на стойност малко под 147 хил. лева с ДДС, което значи, че ако общинската комисия отсъди, че всичко с предложението е наред, може да се пристъпи към подписване на договор. 

От пловдивската фирма ще се изисква да демонтира старите печки и прилежащи елементи към тях в жилищата на домакинствата, одобрени по програмата. Изпълнителят ще поеме и изнасяне, натоварване и транспортиране на печките и прилежащите им елементи до площадка, притежаваща необходимите документи за временно съхраняване и оползотворяване на подобен тип метални отпадъци.

Старите печки на дърва и въглища ще се рециклират. Според изискванията на местната администрация бъдещият изпълнител, след като претегли и предаде метални отпадъци за последващо оползотворяване, ще трябва да преведе получените приходи от рециклирането по банкова сметка на Община Пловдив.

Според прогнозната сметка на местната администрация ще бъдат предадени за вторични суровини 2216 печки, 610 камини или готварски печки на дърва, както и 225 котела. Общо се очакват над 150 тона отпадъци от старите отоплителни тела. Демонтажът ще става по предварително установен график в срок до 30 дни, считано от датата на получаване от изпълнителя на възлагателно писмо от Община Пловдив, което съдържа месечен график и списък с имената и адресите на лицата, чиито отоплителни уреди ще бъдат сменяни. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Печки

Печки

19.08.2022 | 17:17

На фона на запасяването с въглища в много Европейски държави едва ли е необходимо тези печки да бъдат унищожавани, може още тази зима да потрябват, като гледаме Европа за едно трябва да гледаме и за всичко друго.

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?