49

РИОСВ следи битката за чистия въздух по график ТАБЛИЦА

РИОСВ-Пловдив публикува актуална таблица за степента на изпълнение на всички мерки, предвидени в Програмата на община Пловдив за подобряване качеството на атмосферния въздух за периода 2018 – 2023 година и Плана за действие към нея. Информацията в таблицата ще се актуализира регулярно на база предоставената от общината информация, уточниха от районната екоинспекция.

Оттам информират, че съгласно Закона за чистотата на атмосферния въздух (ЗЧАВ), кметовете на общини и общинските съвети са отговорни за управлението на общинската инфраструктура и общинските дейности с цел осигуряване чистотата на въздуха. В изпълнение изискванията на ЗЧАВ община Пловдив има приета от общинския съвет Програма за подобряване на качеството на атмосферния въздух за периода 2018 – 2023 година и План за действие към нея, в които са предвидени редица технически, регулаторни, икономическо-фискални и информационно-образователни краткосрочни и дългосрочни мерки. Ефектът, който се цели, е намаляване нивата на замърсяване, включително редуциране емисиите на фините прахови частици. 

Директорът на РИОСВ-Пловдив е изискал от кмета на общината два пъти месечно да отчита пред екоинспекцията прилагането на предвидените мерки и ефекта от осъществяването им. Екоинспекцията проследява изпълнението им и има право да предприема административно-наказателни действия в случай, че установи нередности.

Линк към раздела в сайта на РИОСВ - https://plovdiv.riosv.com/main.php?module=info&object=info&action=view&inf_id=287

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Таня Христова

Таня Христова

06.01.2022 | 13:12

Нищо не прави Общината. Знаят ли колко да пушешткте комини в Пловфив. По колко дървета отсичат алчните строители, за да спечелят педя повече? НЯМА КОНТРОЛ, И ЗА ТОВС СИ МИСЛИМ ЗС КОРУПЦИЯ

Отговори
0 0
ГЮРО

ГЮРО

10.12.2021 | 15:35

А защо не си гледат работата, ами се занимават с битки с ветрените мелници? Нямат ли си длъжностни характеристики? Тук се иска работа, а не битки.

Отговори
2 0
Батко

Батко

10.12.2021 | 11:38

Като гледам таблицата, много зле!

Отговори
3 0
Бате

Бате

10.12.2021 | 13:13

Този кмет нищо не прави, парата отива само в свирката

Отговори
3 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?