Пресконференция на община Пловдив по европроект за чист въздух

На пресконференция, която  ще се проведе на 20.04.2021 г. ( вторник ) от 12.00 ч. в малка конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“, Община Пловдив ще представи основните дейности по проект: BG16M1OP002-5.003-0006 „Мерки за подобряване на качеството на атмосферен въздух в община Пловдив, чрез намаляване на емисиите от ФПЧ10 от битовото отопление“.

На пресконференцията ще бъде предоставена информация за това  как гражданите могат да кандидатстват за безплатна подмяна на отоплителни уреди на твърдо битово гориво с по-екологични алтернативи - ток, газ, пелети и ТЕЦ.

В нея участие ще вземат зам.-кметът с ресор „Екология и здравеопазване“ Анести Тимчев, директор дирекция „Екология и управление на отпадъците“ Вяра Колева и Лияна Аджарова, ръководител екип Обединение „Чист въздух за Пловдив“, изпълнител на обществена поръчка за Техническа помощ за подготовка на инвестиционни мерки по проекта.

--------------------------------------------------www.eufunds.bg------------------------------------------

 Проект BG16M1OP002-5.003-0006: „Мерки за подобряване на качеството на атмосферен въздух в община Пловдив чрез намаляване на емисиите от ФПЧ10 от битовото отопление“, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?