71
Следвайте ни

Най-после въздухът в Пловдив чист, става за сутрешен крос

viber icon

С въздух без отклонения от нормите за фини прахови частици се събужда Пловдив тази сутрин. Това сочат данните на частната система от датчици на  plovdivair.bg към 7 часа. Изключение прави само квартал Захарна фабрика, където датчиците отчитат 42 µg/m³  и приближават границата от нормата от 50 µg/m³.

Добро е състоянието на въздуха отчита и една от автоматичните станции в града, разположена в квартал "Каменица" към 6 часа тази сутрин, което означава, че можете да прекарате времето си на открито.  Липсва информация от другата обаче - разположена в ЖР "Тракия". 

През зимния сезон дните с наднормено съдържание на ФПЧ10 в Пловдив рязко се увеличават. Причините за това са ползването на отопление на твърдо гориво, трафикът и някои географски особености на града. Стойностите над норма са обикновено в студените и мъгливи дни, когато потреблението от отопление на твърдо гориво се увеличава, както и ползването на лични автомобили за придвижване в града.

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Батко

Батко

30.10.2021 | 11:04

Марица, що лъжете. От 6 съм навън, не може да се диша.

Отговори
1 0
Дуков

Дуков

30.10.2021 | 11:44

Ми като пушиш по 4 кутии цигари на ден как да можеш да дишаш бе въшльо?

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?