71

 Дъждът изчисти въздуха в Пловдив, само два квартала замърсени ВИДЕО

Слабият дъжд в съботния ден изчисти въздуха в Пловдив. Уикендът започна без наднормено съдържание на фини прахови частици в атмосферата. Това сочат станциите на системата AirBG. Нормата за качеството на атмосферата е до 50 мкг/куб.м. Засечените данни сочат, че почти навсякъде в града под тепетата са отчетени между 12 и 40 мкг/куб.м

Картата свети в червено само в два пловдивски квартала – „Захарна фабрика“ и „Капитан Бураго“. Там превишението на финните прахови частици е 120 мкг/куб.м в  „Захарна фабрика“ – и 66 мкг/куб.м в  „Капитан Бураго“. 

Припомняме, че Общината поде кампания за подмяна на печките с твърдо гориво с климатици с цел да намали фините прахови частици. Преди месец пък от местната администрация стартираха още една кампания, която бори мръсния въздух. Тя е за озеленяване на града. Разширяването на зелената система в Пловдив стартира с градинките в болничните заведения и ще продължи с пространствата в училищата, детските градини, яслите и обществените сгради.

 Във видеото може да научите повече за озеленителната кампания, която планира местната администрация.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Таня Христова

Таня Христова

09.01.2022 | 19:52

Не мият лятото улиците. При всеки нов строеж отсичат дървета здрави 20 годишни, Е, от къде да дойде кислород от Бетона? Общината нищо не контролира пушештите комини, а трябваше да дава климатици? Провал, а ние пловдивчани не ПротестирАме, ЗАЩО?

Отговори
1 0
комунист

комунист

08.01.2022 | 13:57

Поредното обективно доказателство, че ако организират непрекъснато миена с вода на улици и тротоари въпроса с чистия въздух е 99% решен.Иначе програмите са как да дадем едни пари на наши хора.

Отговори
0 1
Какъв чист въздух какви паркове какви 5 лв

Какъв чист въздух какви паркове какви 5 лв

08.01.2022 | 12:35

Още две години ГЕРБ ще краде а пловдивчани ще се задушаваме и ще дишаме мръсния въздух

Отговори
5 0
Къде са вечнозелените дървета и растителност в пловдивските паркове

Къде са вечнозелените дървета и растителност в пловдивските паркове

08.01.2022 | 12:29

В парковете в Пловдив няма нито едно ново засадено иглолистно или вечнозелени храсти от общинската администрация А пишете за чист въздух след дъжд ха-ха-ха

Отговори
5 1
Батко

Батко

08.01.2022 | 15:30

И с какво ще помогнат тия иглолистни, като не произвеждат достатъчно кислород :D

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?