Следвайте ни

Архитекти искат ул. "Гладстон" да стане пешеходна зона

viber icon

Радикална идеи  за ограничаване на трафика имат пловдивски архитекти, сред които е и Антоанета Топалова, автор на множество устройствени планове, включително и на „Капана, и бивш главен архитект на Пловдив. Тя счита, че автомобилното движение трябва да се изнесе извън ул. „Гладстон“, а на бул.  „Цар Борис III Обединител“ да се въведе значително намаляване на движението в централната градска част.  

Арх. Топалова е един от привържениците и на идеята ул. „Иван Вазов“ да стане пешеходна в участъка от Библиотеката до пл. „Централен“. Така е предвидено и в Общия устройствен план на Пловдив. Едновременно с това се предлага еднопосочно преминаване в другата отсечка на „Иван Вазов“ - от кръстовището с ул. „Авкс. Велешки“ до колелото на гарата.

Рестрикцията на трафика се посреща обаче с голяма съпротива от работещите на ул. „Иван Вазов“. Почти във всяка сграда има магазини и търговците се притесняват, че ако се забрани достъпът на коли, бизнесът ще секне.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

един

един

08.09.2021 | 09:51

Жалко, че за най-хубавата улица в България-Иван Вазов в Пловдив, се говори че трябва да се реши съдбата и. Даже комунистите не я съсипаха а я оставиха в близък до автентичния вид след ремонт преди 40 години. А сегашните решават съдбата и-да стане пешеходна провинциална улица. А за абсурдното предложение за Гладстон ,след определена възраст хората не трябва да дават мнения защото старостта изкривява погледа върху нещата.

Отговори
1 2
Барабата

Барабата

08.09.2021 | 08:48

Идеята е отлична магазините може спокоино да се зареждат сутрин между 6 и 7 часа.Има колелета за по бързо предвижване,колите нямат място в центъра.

Отговори
1 2
Арх

Арх

07.09.2021 | 11:59

С цялото ми уважение към арх. Топалова ще отбележа, че идеята е безумна и не заслужава изобщо да се обсъжда. Да оставиш като единствена алтернатива в посоките изток-запад Шести септември и Христо Ботев, означава да превърнеш живота на хората в ад.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?