Следвайте ни

Здравко Димитров: Започваме ремонт на Карловско шосе до два месеца

Изграждането на Югоизточната тангента стартира през август

viber icon

„След като приключи ремонтът на Околовръстното шосе между Кукленско и Коматевско шосе, започва реконструкцията на Карловско шосе в участъка на Община Пловдив“. Това съобщи кметът Здравко Димитров след среща с председателя на УС на АПИ Георги Терзийски, в която участваха  Иван Досев, член на Управителния съвет и зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

„По наше настояване средствата за ремонта бяха включени в тазгодишната програма на АПИ, тъй като отсечката от 2,5 км. е част от републикански път II-64“, допълни кметът. По думите му отсечката от края на бул. „Васил Левски“ до изхода на Пловдив е в много лошо експлоатационно състояние, затова ще бъде направена цялостна рехабилитация като е предявена пълна подмяна на пътната настилка, подобряване на местата с компрометирана носимоспособност, подобряване на отводняването, нова маркировка. Община Пловдив ще инвестира и в ново осветление.


 
„Получих уверението на г-н Терзийски, че АПИ работи усилено за успешното приключване на процедурата за възлагане изграждането на Югоизточната тангента на Околовръстното шосе. За Пловдив този проект е от изключителна важност, защото ще доведе до облекчаване на трафика в града. Ще подобри значително транзитното движение, преминаващо сега през Пловдив, от общините Куклен и Асеновград към магистралите "Тракия" и "Марица", а оттам до граничния пункт "Капитан Андреево". Това съобщи още кметът Здравко Димитров след срещата в АПИ. По думите му очакванията на експертите от агенцията са, че най-късно до юли изпълнителят ще бъде избран и ще започне работата по 5-километровата отсечка от пътен възел "Скобелева майка" до  новото кръгово кръстовище на "Асеновградско шосе". 
 
Припомняме ви, че проектирането на новата пътна артерия стартира още докато Здравко Димитров беше областен управител. Тя ще е с габаритите на скоростен път - по две платна за движение в двете посоки. Новият път ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. 10-километровото трасе между Пловдив и Асеновград беше разширено и ремонтирано, а в момента се изграждат локалните платна към бизнес зоните от двете му страни.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Питилетката за три дни

Питилетката за три дни

19.03.2021 | 18:15

Вижте другари как другаря посочва на другаря най верния път на Партията ръководителка вдъхновителка ПКП дали завършва на КА Ако някой си мислят че му сочи пътя към чекмеджетата направо греши и е за психиатрия

Отговори
4 0
Dii

Dii

19.03.2021 | 16:52

Абе май има участъци които са по належащи

Отговори
4 0
...

...

19.03.2021 | 14:06

Каква е тази глупост! Не е вярно че там е зле. Зле е между Калояново и Черноземен!

Отговори
9 1
Не е вярно

Не е вярно

19.03.2021 | 14:19

Там е перфектно, защото лично го прави големият пътен инж., велик строител, най главен проверител и основен позьор на територията другарят Чекмеджан.

Отговори
11 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?