Следвайте ни

Здравко Димитров: За Цветница пускаме движението по Околовръстното

viber icon

„Ремонтните работи на Околовръстния път в участъка между Кукленско и Коматевско шосе ще бъдат завършени до 24 април и фирмата изпълнител ще спази предварително определените срокове от АПИ и Община Пловдив“. Това съобщи кметът Здравко Димитров след среща с директора на Областно пътно управление – Пловдив инж. Атанас Ташков, инспектор Георги Димкин – сектор „ПП – КАТ“ при ОДМВР и инж. Гинка Маринова, представители на фирмата изпълнител – „Европейски пътища“ АД. В срещата взеха участие зам.-кметовете по транспорт и по строителство – Тодор Чонов и Пламен Райчев.

Веднага след Великденските празници предстои да започне третият етап от ремонта – от Коматевско до Пещерско шосе. „Поискахме от фирмата да раздели ремонта на лотове, за да не се предизвиква затрудняване на трафика и натоварване на движението в града, както се случи в средата на март при изпълнението на участъка от Кукленско шосе до разклона на Коматево и Първенец“, обясни Здравко Димитров. По негово настояване близо 6-километровата отсечка ще бъде разделена на два лота – от Коматевско шосе до Пещерско и Пещерско шосе до кръговото за Пазарджик. 

По време на срещата бяха обсъдени и възможните маршрути, през които ще бъде пренасочено движението, така че да не се натоварва трафикът в града. Транзитният тежкотоварен трафик ще бъде изведен от града чрез обходни маршрути, за което ще бъдат поставени и съответните указателни табели.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ГЮРО

ГЮРО

08.04.2021 | 23:50

Кога ще направите Околовръстното от Асеновградско шосе до "Скобелева майка", бе лентяи лъжовни? Това трябваше да стане преди поне 10 години. Но досега само празни приказки. И тежките камиони и тирове ръсят прахоляка и отровите в квартал "Тракия" и в града.

Отговори
2 0
Dinko

Dinko

08.04.2021 | 17:41

Kolko nagal plujek trqbva da si? Zdravko kaji neshto za Zdravka Dani?

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?