Следвайте ни

Здравко Димитров търси европари за Рогошко шосе СНИМКИ

viber icon

Кметът Здравко Димитров и неговият заместник Пламен Райчев  инспектираха състоянието на Рогошко шосе. Там са закърпени  дупките след табелата на Пловдив. Огромните ями, които  са в пределите на града обаче не са запълнени към момента. „Още 4 дупки има, утре ще бъдат запълнени и те“, обясни градоначалникът.

Здравко Димитров  заяви, че без пълна рехабилитация на шосето няма как да не се отварят нови дупки. Пътят не е ремонтиран от миналия век. 

„Пролетно време е нормално да се отварят дупки, но самият път не е направен за такова натоварване. Той е строен преди десетилетия, а от 15 години, откакто се занимавам с политика този път е в това състояние ”, каза Димитров. 

По думите му общината планира цялостният ремонт на пътя да бъде включен в новия програмен период за европейско финансиране. Това може да се случи посредством програма за  свързаност между общините. Освен Рогошко шосе, по същия начин има идея да се вкара и Голямоконарско шосе.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ясно.В твоя мандат няма да стане

Ясно.В твоя мандат няма да стане

03.02.2021 | 16:03

Зике,докато чакаш европарите по този път ще се преминава с луноход.

Отговори
5 0
Вечен покой

Вечен покой

03.02.2021 | 15:56

За първи път не обвиняват ковида за дупките на Рогошко

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?