Следвайте ни

Здравко Димитров с искане към АПИ заради транспортния хаос на Околовръстното

viber icon

 

Кметът на Пловдив Здравко Димитров търси съдействие от Агенция „Пътна инфраструктура“ във връзка с множество сигнали и оплаквания, постъпили в Община Пловдив, от транспортния хаос при ремонта на втория участък от Околовръстното шосе.

Със заповед на агенцията 53-00-576 от 09.03.2021 година се затваря участъкът от републикански път II-86 (Околовръстното шосе) от км 6+945 до км 12+540. Така на практика жителите на селата в Родопската яка и най-вече тези живеещи в Марково, са лишени от възможността да стигнат до селото или да слязат в Пловдив. Най-голямата част от сигналите и оплакванията са именно от жители на селата в Родопската яка, които са имали затруднения с придвижването днес сутринта, след затварянето на участъка от Кръговото кръстовище на Кукленско шосе и Околовръстния път до светофара на пътя за Първенец.

„Настоявам АПИ да променят заповедта си и да оставят поне един от пътищата към Марково да функционира, като не затварят целия шесткилометров участък, а ремонта да се извършва поетапно. Ние в Пловдив вече имаме опит с нощно полагане на асфалт на възлови кръстовища в града и мога да уверя, че така проблемите пред гражданите са значително по-малко. Не виждам причина този способ да не бъде приложен и при ремонта на Околовръстното шосе“, коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

мъдри управници

мъдри управници

15.03.2021 | 14:02

Защо чак сега се сетихте, г-н кмет? Тези неща не могат ли да се уредят предварително? И ако не бяхме пред избори, дали щяхте да им обърнете внимание? Тотев ремонтира и "разширява" Коматевско шосе близо 5 години! Участък от 2,3 км! И похарчи близо 9 милиона лева! Сега за награда - депутат!

Отговори
4 1
Симпатизант герб област

Симпатизант герб област

15.03.2021 | 12:46

Браво Здравко, разкарай оноя парцалана, няма що да ходи да се снима. Никой няма да гласува за лъжкинята здравка

Отговори
11 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?