Следвайте ни

Здравко Димитров: Моят шеф е моята съвест

Пловдив ще е по-добро място за живеене - зелен и удобен, с успели хора. Ще направя ревизия на хазната на общината и така е честно към гражданите

viber icon

 Градът се развива. В резултат на това всяка година се регистрират по 6000 нови автомобила, а се бракуват 1000. Това означава, че колите по улиците се увеличават с още 5000.

До края на мандата ще догоним София по жизнен стандарт. 

 

Битката за Пловдив започна с първия предизборен дебат в национален ефир, организиран по бТВ. В директен сблъсък на планове и идеи за развитието на Пловдив влязоха кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров, Славчо Атанасов (НФСБ-ВМРО), Николай Радев (БСП) и Дани Каназирева (Съюз за Пловдив).

Кандидатът на ГЕРБ посочи като свой ключов приоритет създаването на условия за повишаване на доходите в града. Неговата прогноза е, че Пловдив ще достигне София по жизнен стандарт до края на мандата.

„Ще направя Пловдив по-добро място за живеене“, гарантира още в началото Здравко Димитров. „Трафик. Паркиране. Нови зелени площи и детски площадки. Грижа за екологията“, изреди част от първостепенните си задачи той. 

"Нормално е всеки един от нас, ако стане кмет, да направи ревизия на досегашното управление на общината. И ако установя нередности, ще ги съобщя. Иначе няма да е честно към гражданите“, обясни Здравко Димитров в отговор на въпрос от водещия Антон Хекимян. Той обаче призова да не се хули и отрича управленският мандат на неговия предшественик Иван Тотев, защото в него са се случили редица добри за града неща.

„Площадът. Спортната зала. Голямата базилика. Малката базилика. Художествената галерия. Реновираха се много булеварди. Оттук нататък може само да се надгражда и да вървим напред“, заключи Здравко Димитров.

Симпатизант на опонентите от публиката го попита как ще разследва своя предшественик Иван Тотев, след като бившият кмет му се явява шеф по партийна линия в ГЕРБ.

„Единственият ми шеф са моята съвест и гражданите на Пловдив! А партийният ми лидер е един и се намира в София. Казва се Бойко Борисов“, отговори Здравко Димитров. Той припомни, че винаги е бил член на ГЕРБ, но това не му е попречило да се кандидатира за градоначалник на миналите избори - именно поради несъгласия с досегашния начин на управление в общината. 

Той се съгласи с оценката на своите опоненти за незавидното състояние на общинската хазна. Но гарантира, че при добро управление и планиране може да се осигурят необходимите средства за приоритетните нужди на града. Сред тях посочи изграждането на нови детски градини. В програмата му е заложено до края на мандата те да бъдат общо 12 - по 2 във всеки район на Пловдив.

Друг важен проблем за гражданите на Пловдив е чистотата на въздуха, посочи Димитров. Според него основните причини за замърсяването са отоплението на твърдо гориво и трафикът. „Всяка година в града се регистрират по 6000 нови автомобила, а се бракуват 1000. Това означава, че колите по улиците се увеличават с още 5000“, сочи статистиката. Затова според Здравко Димитров подобряването на условията за шофьорите автоматично ще доведе и до по-чист въздух. Кандидатът на ГЕРБ призова и домакинствата да потърсят алтернативи на твърдото гориво за отопление.

Общината има план как да подпомогне и насърчи тези процеси, добави той.

„Ще управлявам в диалог с гражданите. Имам екип, който може да реши всеки проблем. На Пловдив му е нужна работа, работа, работа! Аз съм готов да я свърша, защото Пловдив е в сърцето“, бяха заключителните думи на Здравко Димитров. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?