49
Следвайте ни

Здравко Димитров към превозвачите: Изпълнявайте договорите или ги прекратяваме

Одит проверява дали на фирмите правилно се изплащат бюджетните средства

viber icon

Кметът Здравко Димитров ще поиска от транспортните фирми да  изпълняват договорите си за обслужването на 29-те линии в Пловдив. Срещата е насрочена в 16 часа в общината. „В противен случай ще прекратяваме договори, по които има неизпълнение, и ще търсим други превозвачи. Пловдивчани искат от нас качествена услуга”, каза пред репортер на „Марица” градоначалникът.

С негова заповед е сформирана работна група с участието на вътрешно-ведомствения контрол, който ще извърши одит на приходите и разходите, както и за методиката за плащането на бюджетните средства на превозвачите. Тя е утвърдена още през 2012 г. с решене на Общинския съвет и въз основа на наредбата на транспортното министерство. 

„В работната група ще поканим задължително общински съветници, за да няма и най-малкото съмнение. Ако те нямат достатъчно компетентност в тази област, да наемат експерти”, препоръча Здравко Димитров. Той подчерта, че прокуратурата е започнал тази проверка , включително за провалената електронна система, още в началото на миналата година. Досега общината е предоставила множество документи за проверка. 

Най-много неизпълнени курсове има фирма „Хеброс бус”. Пропуснати курсове има и „Автотранс 2000”. С най-доброто изпълнение на 98-99 процента имат фирмите на Петко Ангелов „Автобусни превози – Пловдив” и „Меритранс”.

Инж. Пламен Вълков, директор на ОП „ОКТ”, продължава да изпълнява служебните си задължения. „Прокуратурата и съдът ще преценят дали има основания за отстраняване на инж. Вълков от длъжността след повдигнатите обвинения”, обясни кметът. 

По повод на искането на превозвачите за бързото въвеждане на електронното таксуване Димитров напомни, че това не става толкова лесно и че се подготвя обществена поръчка. 

 

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Те ви текста Без субсидий

Те ви текста Без субсидий

22.10.2021 | 20:00

Нали Нали.Нали едни парички са преведени Нали Нали Нали те вече са делнати Нали Нали Нали с чий подпис са преведени Нали Нали Нали прокуратурата отдавна спи Нали Нали Нали ограбиха ни Ай сега някъкъв чифут като Милчо Левия да прибави някоя друга нота към текста та да видите и какъв хит ще стане Могат да го дрънкат на роял.чак в Тел Авив в прослава на чифутщината крадлива

Отговори
1 1
Ескейп

Ескейп

22.10.2021 | 18:20

Политици, нападжии, общинари и полицаи, всичките са забили муцуните в копанката и цоцат.

Отговори
5 1
Митко

Митко

22.10.2021 | 18:08

Да стягат дисагите и при Великия Майстор на килимчето. Братята масони са неприкосновени.

Отговори
2 2
ЩЕ РЕШАВАМЕ ЗАЕДНО.РЕВИЗИЯ НА ТОТЕВ!!! ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ

ЩЕ РЕШАВАМЕ ЗАЕДНО.РЕВИЗИЯ НА ТОТЕВ!!! ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ

22.10.2021 | 17:32

КЪДЕ Е РЕВИЗИЯТА НА МАМИНИЯ,А ЗИКУ ЛАПАЧУ.? АЙДЕ СЕГА МУ ЯЖ ЛА.ЙНА.ТА.ДВАМАТА СТЕ НЕРАЗДЕЛНИ ДРУЖКИ.САМО ЗА ПРЕД ХОРАТА УЖ СЕ КАРАТЕ.САМО ЗА ТАЗИ ДА.ЛА.ВЕРА МОЖЕШЕ ДА ГО НАБУТАШ В ЗАТВОРА ,А ТИ Т.Ъ.П МИСИР МУ СТАНА ЧАДЪР.

Отговори
6 2
бай Ставри

бай Ставри

22.10.2021 | 16:22

Мамин - Иван Тотев кога ще арестувате за измамата за милиони с испанската фирма?

Отговори
8 1
КАРАБЕЛОВ

КАРАБЕЛОВ

22.10.2021 | 14:55

ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ДА ДОВЪРШИМ ЗАПОЧНАТОТО

Отговори
11 2
далавери

далавери

22.10.2021 | 14:39

Градският транспорт не е бил по-зле от години! Няма кондуктори, не се изпълняват курсове, не се спазват никакви противоепидемични мерки, пропускат се спирки, тъпчат ни в онези щъркели, разрешени от Вожда на ГЕРБ - Тотев! Електронната система, за 20 милиона лева не работи! Няма ли прокуратура, няма ли ОЛАФ? Превозвачите само искат още милиони.

Отговори
19 2
До далавери

До далавери

22.10.2021 | 19:54

Кра.дене , краде.не и пак крад.ене

Отговори
4 1
Шишо Бакшишо

Шишо Бакшишо

22.10.2021 | 14:39

Като ги прекратиш, пак се качи на таксито си и ти ще ни извозваш! То и без това явно само за това ставаш!

Отговори
8 4
МАЙКА МУ

МАЙКА МУ

22.10.2021 | 14:31

ДОКАТО ЗДРАВКО НЕ СЕ ВОЗИШ ВСЕКИ ДЕН И ВСИЧКИ ОКОЛО ТЕБ НА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ МНОГ ЩЕ СТРАДАТ ПЛОВДИВЧАНИ

Отговори
12 3
Шонко

Шонко

22.10.2021 | 14:24

Лелееееееее 21 милиона дадени и няма електронно таксуване няма нищо, хубави парички евала на тарикатите

Отговори
13 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?