Следвайте ни

Здравко Димитров издейства 18 млн. лв. за доизграждане на пътя Пловдив – Асеновград

viber icon

Правителството отпусна 18 млн. лв. за доизграждане на пътя Пловдив – Асеновград. Средствата бяха договорени от мен на среща с премиера Бойко Борисов, бившия министър на финансите Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Наков, която се проведе на 8 юли по моя инициатива. Това съобщи кметът Здравко Димитров във връзка с разширяването на локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград, което започна, докато той беше областен управител. Със средствата ще бъдат изградени 18 километра локални платна, разделителни мантинели и осветление на всички кръгови кръстовища. 

„Много се радвам, че проектът напредва, а заедно с него и изграждането на Околовръстното шосе на Пловдив“, коментира кметът Здравко Димитров  и припомни, че в края на 2019 г. по негово настояване и с подкрепата на премиера Бойко Борисов правителството определи югоизточния обход на Пловдив за обект с национално значение. Трасето обхваща участъка от републикански път II-56 Брезово – Пловдив – Път II-86, от км 90+000 до км 102+820 и е с обща дължина 12 км.

Първият етап от реализирането на югоизточната тангента е строителството на участъка от път II-56, който е с дължина 4,8 и започва от бившата караулка на КАТ до кръстовището с Ягодовско шосе. Този етап е проектиран от Община Пловдив и е дарен на Агенция „Пътна инфраструктура“. След като бъде изпълнена югоизточната тангента, ще започне изграждането на югозападната част на Околовръстния път.

„Индустрията на Пловдив и областта нараства с бързи темпове и това налага необходимостта от своевременното развитие и разширяване на пътната мрежа и на съпътстващата инфраструктура. Затова още като областен управител направих всичко възможно на първо място да се реализира изключително важният проект на пътя Асеновград – Пловдив, заедно с неговите локални платна, както и доизграждането на Околовръстното шосе в посока АМ „Тракия“, коментира още кметът.

Припомняме ви, че Здравко Димитров е лично ангажиран от 2018 г. с двата проекта в качеството си на областен управител. През август същата година бе даден старт на проекта „Асеновград – Пловдив“. По негово настояване, с цел осигуряване на безопасност и за да се подкрепи развитието на икономическите зони, бяха проектирани и изработени парцеларни планове за локалните платна. Отчуждени бяха повече от 100 имота по дължината на трасето, намиращи се в землищата на общините Асеновград, Куклен и Родопи.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Тоткова

Тоткова

11.08.2020 | 13:59

Забравихме кога стартира пътя. Щеше да е готов за 6 месеца минаха 60. Колко бяха милионите в началото също забравихме сега само за локалите още 18. Прав е бил бай ви Ганя келепир има в тая работа

Отговори
0 0
Зико ниското IQ

Зико ниското IQ

10.08.2020 | 19:31

Тоя нищо не може да издейства. Скоро ще му спре лесното кранче и... загива!

Отговори
8 1
Ще падна от смях

Ще падна от смях

10.08.2020 | 19:40

Предлагам да МУ се направи паметник на един от локалите! То толкова голям личен принос никой кмет не е имал за Пловдив! Само с това осигуряване си издейства запис в аналите на историята!

Отговори
4 1
Тодор, Петров,

Тодор, Петров,

10.08.2020 | 17:45

Г, н, Димитров, кога, ще, издейства, пари, за, Канализацията, на, моя, Квартал, Тридесет, години, Твоите, предшественици, не, пожелава, да, направят, това И, Вие, ли, ще, последват, техният, пример, Живеем, в, Средновековието, Явно, това, Ви, харесва, ЩЕ, ми, отговорите, ли

Отговори
4 1
Кмета

Кмета

10.08.2020 | 19:32

Само не разбрах кой е квартала, да го почваме

Отговори
2 0
Възмутена съм!

Възмутена съм!

10.08.2020 | 17:19

Околовръстното на Пловдив е като селски изровен път! Не само югоизточната част, да иде кмета, който беше областен управител доскоро, да види околовръстното шосе и от западната част! Безобразие за половинмилионен Пловдив!

Отговори
11 2
Въпрос  към  кмета

Въпрос към кмета

10.08.2020 | 17:03

Доколкото се разбира строителството т. е. ,,разкрасяването,, на този път ще струва 18 милиона и ще трае една година, но кога ще започне строителството на югоизточния лъч на недовършеното от вече няколко годино околовръстно май само един Господ знае, въпреки шумотевиците по този въпрос по медиите от няколко вече години. В това време хиляди жители особено в ЖР Тракия са принудени денонощно да дишат прахоляка на скоростно преминаващите тирове и да спят цяло лято при затворени прозорци. И това бавене ако се нарича ,,грижа за хората,, здраве му кажи.

Отговори
8 1
Браво kongradshileisan Boeko

Браво kongradshileisan Boeko

10.08.2020 | 16:57

Брей ,по моя по твоя по негово висшечайшие благодетелство ,като че са ги дали от техния джоб! Сега му е майката да идкат пари в условията на граждански протест ,каквото поискат всичко ще вземат!

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?