Следвайте ни

Кметът иска от Борисов да се върне старият режим на КПП-тата

viber icon

За връщане на стария режим при преминаване през КПП-тата в града ще настоява кметът на Пловдив Здравко Димитров пред премиера Борисов. Тогава работещите преминаваха през пунктовете, като показваха декларациите си, но от дни вече униформените се задължават да ги събират.

„Около 25-30 минути се  чака на КПП-тата. Когато се показваха само документите, ставаше бързо. Сега документите се събират на ръка от органите на реда. Това обаче създава риск, защото листовете могат да са заразени. Ще обмислим дали да не се върне старото положение – само да се показват декларациите. В момента е нормална обстановката. За промените в пропусквателния режим дойде от София. Ще се обадя на премиера, за да настоявам да се върне стария режим – само да се показват декларациите”, каза кметът Здравко Димитров по време на проверка на КПП-тата. Заедно с него инспекция направиха Тодор Чонов  и директорът на полицията старши комисар Йордан Рогачев.


Рогачев подчерта, че полицаите, както и лекарите са на първа линия, затова благодари на градоначалника, че е предоставил химически тоалетни, както и храна за служителите. 
От думите му стана ясно още, че след въвеждане на новите изисквания, се е увеличило времето за чакане с 15 минути. „Хората, които нямат декларации, а пътуват към работните си места, попълват декларации на място. Те се предоставят от контролните органи“, добави Рогачев. 

Снимка от Атанас Кънев

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

помни съвета

27.03.2020 | 08:05

Здравка е по-често в Банкя отколкото ти Здравко.Не забравяй , че е жена и между краката има нещо , което ти нямаш. Не подценявай силата на жената, особено когато е болно амбициозна, тъпа , но нахална и упорита.Тази вече те е слажила в тенджерата да те сготви.

Отговори
2 0

администратор

27.03.2020 | 07:56

АМИ КЪДЕ ТИ Е ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ? ТОВА Е ПОВЕЧЕ НЕЙНА РАБОТА.Направи си извода защо при тежък проблем винаги те оставя САМ.Макар, че никога няма да стане кмет , се готви да ти седне на мястото, като за пред хората те изкара некадърен.Типично за Дани.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?