Следвайте ни

Здравко Димитров инспектира мантинелите на Околовръстното заради недоволството

viber icon

Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще инспектира тази сутрин участъка на Околовръстното с новопоставените мантинели. Той ще бъде придружаван от инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Проверката ще започне в 9 часа от бензиностанцията на "Газпром" на кръговото кръстовище на Кукленско шосе. Мантинелите предизвикаха бунт сред жителите на селата от Родопската яка и сред пловдивчани.

Предпазните съоръжения се озоваха в епицентъра на вниманието след зверската катастрофа с три трупа на новия участък на Околовръстното навръх Великден. Появиха се мнения, че ако мантинелите не бяха поставени, може би е щяло инцидентът да има различен развой и по-малки последствия. Твърди се също, че заради мантинелите пътят е или поне изглежда по-тесен.

Хората нарекоха въпросния участък "улей на смъртта".

Преди по-малко от седмица от село Марково тръгна подписка срещу мантинелите с искане за премахването им. Примерът им последваха и съседни села. Появиха се и онлайн петиции с това искане. Надигналият се бунт бе причина и за няколко инспекции. Проверката на АПИ показа, че няма проблем с металните съоръжения. Не на такова мнение бяха обаче от Института по пътна безопасност.

Очаквайте репортаж от мястото на проверката!

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

ГЮРО

ГЮРО

21.05.2021 | 14:23

А петиция да се кара с над 200 км/ч кога ще има? Диванетата им се виждал "стеснен" пътя от мантинелите. Те искали да карат и извън пътя. Знаем, че в Марково е пълно с "гимназии" на паралии, събрали лесните пари и фукащи се с това. И затова никой не трябва да ги ограничава да си карат, както си знаят. Най-добре е да се забранят другите участници в движението.

Отговори
0 0
Арх

Арх

21.05.2021 | 12:04

Нека си инспектира. Но решението е, мантинелите, турени единствено за да се оскъпи ремонтът, да бъдат махнати. Иначе още хора ще загинат.

Отговори
0 0
Палячото

Палячото

21.05.2021 | 09:27

Като какъв ще инспектира нещо от което бъкел не разбира и не е в неговите правомощия. Видяхме ги гепирастите колко струват. Само пози, пъчене, умни погледи към бъдещето и нула компетентност.

Отговори
4 0
Мисирка

Мисирка

21.05.2021 | 09:12

Всички колеги на околовръза! Да отразим подобаващо НЕОТРАЗИМОТО!

Отговори
1 0
Давчо

Давчо

21.05.2021 | 08:18

Какъв е Здравко за да инспектира.Това е държавен а не общински обект и той отдавна не е Областен управител. Също като идола му Боко още не може да разбере някои реалности.

Отговори
11 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?