Следвайте ни

Здравко Димитров: Ако не помогнем на превозвачите, ще има стачки и хаос ВИДЕО

viber icon

Въпреки очакваните ожесточени дебати на утрешната сесия на местния парламент, кметът Здравко Димитров се надява съветниците да гласуват отпускането на допълнителни компенсация на превозвачите.  

„Нормално е да компенсираме превозвачите, те не са социално предприятие и търпят много загуби заради ковид кризата и по-малкото пътници. Сумата трябва да бъде дадена, за да няма хаос и напрежение или стачки", заяви Димитров. 

Сумата към превозвачите, която ще бъде пренасочена, ще бъде взета от три пера в общинския бюджет. 

Близо 1 млн. лева ще бъдат осигурени от електронно-билетната система. Другите две пера, от които ще бъдат взети средства,  са за сметка на капиталовата програма на Общината и от предвидените разходи  за отчуждаване на имоти, обясни кметът Здравко Димитров. 

Той ще настоява в Бюджет 2022 да бъде заложена  буферна сума, която при необходимост да бъде пренасочена към превозвачите. 

Димитров съобщи, че общината ще пусне в началото на следващата година обществена поръчка за модернизиране на електронната система за таксуване. "Искаме да е най-доброто за Пловдив", каза той.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (15)

Много ядосан!

Много ядосан!

13.09.2021 | 18:04

Вместо да се ядосвате сега, елате утре на сесията на общинския съвет! Там заявете на раздавачите на общественни пари, че това не е пазар! Парите трябва да се заработват а не да се раздават, без всякаква икономическа и бизбес логика! На калпак! Това ще бъде престъпление и за това, ще трябва да се носи наказателна отговорност!

Отговори
0 0
МеВеРеТо

МеВеРеТо

13.09.2021 | 14:58

Ко става ве братчет! Първо искаха милион, той обеща два сега вика, че ще даде три милиона от трите кмета! Ми направо от деветтимата кмета по един милион за да не се сърдят и готово! Няма да има стачки но ще има какво? Пачки! Къде в чекмеджето! Абе тия за прост ли ни мислят или са се самозабравили бандити! Айде да идва Рашков и да ги арестува, че на нищо не прилича! То бива крадене но тяхното става не търпимо!

Отговори
6 1
Драги съграждани, според вас какво е?

Драги съграждани, според вас какво е?

13.09.2021 | 14:15

ПРОСТОТИЯ или ЛАКОМИЯ? Май и двете!

Отговори
9 0
Лардев

Лардев

13.09.2021 | 14:01

Здравко, Здравко, за съжаление много голям е за теб стола кмет на Пловдив. Нямаш представа каква карикатура си в очите на редовия пловдивчанин. Само с далавери не става, бе, моето момче. Криво-ляво можеше да позакърпиш мандата, ако беше направил силен екип, но и с това се провали. Вземи спри тази мъка и за теб и за хората и се оттегли с достойнство.

Отговори
12 3
Батко

Батко

13.09.2021 | 13:34

С калинки от ГЕРБ и БСП в общината е така. Нямате си идея колко са прости и мързеливи чиновниците там.

Отговори
11 1
МНОГО ГНЕВЕН

МНОГО ГНЕВЕН

13.09.2021 | 13:31

Тоя страхливец щом е толкова притеснен да няма стачка, нека да му организираме ние една масова стачка за да разбере, че не може да се базика и да пълни гушите на приятелите си. Хора, тоя тъп@к взема от парите за отчуждения на имоти и ще видим през крив макарон разширение на Васил Априлов, разширение на Пещерско шосе, продължение на Северен и прочее... Взема от тези пари за да дава на неговите приятели... Това ни обрича на пълен застой!

Отговори
13 2
схеми

схеми

13.09.2021 | 13:29

Ако превозвачите не изпълняват договорите си следва тяхното разваляне и нови конкурси! А и санкции за неизпълнение! Не може всяка година, чрез подобни схеми (корупционни) да източват все повече пари от Общината, без да си изпълняват заложените в договорите ангажименти!

Отговори
14 1
ГНЕВЕН

ГНЕВЕН

13.09.2021 | 13:26

Ми да има протести, да има стачки, тия пари твои ли са, че ги раздаваш така, бе калъF? Няма такъв д3бил като псевдо-кмета... Броя с нетърпение дните до края на мандата му и дано да потъне завинаги в историята тоя некадърник!

Отговори
16 1
Бай Крум от Кършака

Бай Крум от Кършака

13.09.2021 | 13:17

Кмете, не се прави на ударен с м окър п арцал! Превозвачите имат сключени договори и трябва да ги изпълняват! Щом не им отърва, да ги прекратят, но преди това да си платят неустойките, така правят в белите страни. Разбирам, че ти не си наясно с тези неща, ама вземи и питай, защото ставаш смешен. Щяли да стачкуват, бла-бла. Да стачкуват, а ти им наложи санкции, че не си изпълняват задължениета и ще видиш как ще клекнат. Да са си правили сметки, когато са подписвали договорите.

Отговори
17 1
Кмете,

Кмете,

13.09.2021 | 13:09

Престанете да сте заложници на частните превозвачи. Това трябва да е услуга от общинско предприятие.

Отговори
17 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?