Следвайте ни

Затвориха част от улица заради "Модър Царевец" до края на годината ВИДЕО

viber icon

Затвориха движението по ул. „Царевец“ в участъка от бул. „Хаджи Димитър“ до ул. „София“ пет дена по-късно от планираното. Това трябваше да се случи на 15 февруари,  като участъкът ще  бъде отворен за движение след 31 декември. Причината е, че строителите от фирма "Драгиев и ко", на които е възложен строежа на подлеза "Модър - Царевец",  започват работа по подземните комуникации от страната на район "Западен".  На мястото вече има багери и копаят. Живеещите в района пък се чудят къде ще паркират. "Скоро ще стане страшно тук, като се изнесе целия трафик за болницата", коментира пловдивчанин.

Заради строителните дейности трафикът се пренасочва от ул.  "Царевец" по обходния маршрут до УМБАЛ„Каспела“ и по ул. „Солунска“ и ул. „Дрян“, предупредиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". За да не се губи време фирмата- изпълнител едновременно с това ще продължи работа и по изграждането  на разширението на ул. "Модър" около Транспортна болница. 

На ул. "Царевец"  трябва да се преместят водопровода и канализацията. В същото време се чака изпълнителят, избран от ВиК,  да започне  проекта за Южен обходен колектор. Тръба трябва да мине от район "Западен" към "Южен" по ул. "Царевец", бъдещия подлез под жп линията до "Каспела" и по ул. "Модър", за да продължи по бул. "Александър Стамболийски" в Кючук Париж. 

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ЪЪЪ

ЪЪЪ

19.02.2021 | 14:18

Паветата да не отидат за частните улички в Каменица Хил на империалиста Тотев ?

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?