49

Затварят северното платно на бул. „Дунав” заради водния проект

Част от Брезовско шосе се подготвя за асфалтиране

Северното  платно на бул. „Дунав“ в участъка от кръговото кръстовище с бул. „Цар Борис III Обединител“ до  ул. „Васил Левски“ се затваря тази вечер до 27 май заради строителните работи по проекта за воден цикъл „Брезовско шосе – Дунав”. 

 Движението ще се извършва двупосочно в южното платно, предупредиха  от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Автобусите по линии №1 и 25 в посока Карловско шосе ще пропускат спирка №51 – срещу училище „Йордан Йовков“. От Община Пловдив се извиняват за причинените неудобства.

Офанзива кипи на Брезовско шосе, което започнаха да подготвят за асфалтиране в участъка  от кръстовището  с бул. „Северен” до колелото на бул. „Дунав”.  В пътната  отсечката  буквално гъмжи от строителна техника .

”Работи се с усилени темпове, защото в най-скоро време тази част от булеварда трябва да се асфалтира и да се възстанови движението”, обясни  Никола Андреев, който отговаря за строителен надзор на обекта. 

Почти  в целия участък  е монтиран канализационен колектор със сечение 2,50 метра и нов магистрален водопровод.  За довършване са останали десетина метра досами колелото. Изкопът, дълбок  7 – 8 метра, вече навлиза в кръговото кръстовище, видя екипът на "Марица". Едновременно с това се фрезова стария асфалт и се сменят бордюрите, за да може новата настилка  да се положи на цялото платно, а не само в частта, където е направен изкоп. 

Очаква се едновременно да се възобновят строителните работи в проблемната отсечка на Брезовско шосе от бул. „Северен” към изхода от Пловдив. Изкопните работи бяха спрени, защото трябва да се извършват заедно с археологическото проучване, тъй като се предполага, че под трасето има останки от антично селище. 

В момента изкопни работи се извършват и в още един участък – в крайната лента на  южното платно на бул. „Дунав” между ул. „Победа” и „Васил  Левски”, където по проект трябва да се положи захранващ водопровод. В северното платно на "Дунав"  от бул. „Васил Левски” в посока „Васил Априлов” полагат обходен колектор с диаметър  2 метра , магистрален и захранващ водопровод. 

Общо на бул. "Дунав" между Брезовско шосе и "Васил Априлов" ще бъдат обновени три водопровода, а обходен колектор ще поеме обратните и дъждовните води в тази част на Пловдив. 

Снимки от Наташа Манева 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ШАшав  кмет

ШАшав кмет

02.03.2023 | 17:11

ОТ НАЧАЛОТО НА МАНДАТА ДО КРАЯ -ЩЕ МЪЧА ГАДНИТЕ КЪРШАКАЛИИ!

Отговори
4 0
Олеле

Олеле

02.03.2023 | 15:16

Влизането и излизането в града от Карловско шосе ще е брутална история - още в понеделник очаквайте мегазадръстванията в Кършияка.

Отговори
7 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?